Op 20 april verschijnt bij uitgeverij Querido de literaire roman Sneeuw van John Banville (vertaling: Arie Storm).

John Banville

Het verhaal

Na de ontdekking van een lijk van een zeer gerespecteerde pastoor in Ballyglass House – het grote landhuis waar de geheimzinnige, aristocratische familie Osborne woont – wordt inspecteur St John Strafford er vanuit Dublin heen gestuurd om de zaak uit te zoeken. Van alle kanten wordt Strafford tegengewerkt, maar vastberaden zet hij de jacht op de moordenaar voort. Terwijl de sneeuw blijft vallen over dit steeds groter wordende mysterie, zijn de mensen van Ballyglass vastberaden om hun geheimen te bewaren.
Sneeuw is een klassieke thriller: intelligent, ontregelend en nostalgisch. John Banville schrijft, als altijd, onberispelijk en scherpzinnig proza.

Over de auteur

John Banville (Ierland, 1945) won in 2005 de Man Booker Prize voor zijn roman De zee. Hij schreef meer dan vijftien romans – waaronder Mrs Osmond, De blauwe gitaar en De onsterfelijken – en is al jaren een van de belangrijkste kandidaten voor de Nobelprijs. Onder het pseudoniem Benjamin Black schrijft Banville ook misdaadromans.

Over de uitgever

Querido is de uitgever van uiteenlopende auteurs als Thomas Rosenboom, Annejet van der Zijl, Leonard Nolens, Gustaaf Peek, Marente de Moor, Jamal Ouariachi, A.F.Th. van der Heijden, K. Schippers en Anne Vegter. Ook het werk van auteurs als Hella S. Haasse, Bernlef, Frank Westerman (Querido Fosfor), Doeschka Meijsing, en Frans Kellendonk vindt onderdak bij Querido.

Kijk voor nog meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)