Beter laat dan nooit

Titel: Beter laat dan nooit
Auteur: Charlotte de Monchy
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: mei 2021
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Leontine

Cover
Beter laat dan nooit heeft een kleurrijke, geïllustreerde cover met een sierlijke titel. Zoals we dat kennen van Charlotte de Monchy. Een absolute feelgood cover.

Auteur
Charlotte de Monchy (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA. Na haar goed ontvangen debuutroman Zes maanden zonder verscheen in januari 2016 haar tweede boek Enkeltje Ierland. Ze woont met haar gezin op Bali.

Achterflap/samenvatting
Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

Mijn mening
Merle is een zelfverzekerde, jonge vrouw die succesvol is als internetondernemer. Als ze hoort dat haar oma haar huis verkocht heeft aan een investeerder, besluit ze naar Cornwall af te reizen om haar oma te behoeden voor een grote fout. Als blijkt dat die investeerder de pestkop uit haar jeugd blijkt te zijn, is ze helemaal van plan om hem een lesje te leren. Maar oma is verliefd…op de opa van James, de grootste pestkop van Cornwall.

Jessica is een onzekere vrouw, die is neergestreken in de kleine dokterspraktijk, maar liever grote, ingewikkelde operaties doet. Ze luistert dan ook graag naar podcasts. Ze is ongelukkig in haar relatie maar weet eigenlijk niet hoe ze dat moet veranderen.

Beter laat dan nooit is een boek met een lach en een traan. Het speelt zich af in Cornwall, maar helaas krijg je daar eigenlijk weinig van mee. In de hoofdstukken lezen we wisselend mee met Merle en Jessica. Een feelgood zou geen feelgood zijn als er geen liefde was. En dat is nu net de drijfveer in dit boek. De personages zijn “echt”, ze zouden je buurmeisjes kunnen zijn. Ondanks dat voelt het verhaal een beetje cliché aan. Het verhaal is best voorspelbaar en ik miste een beetje humor. Naar mijn mening heeft De Monchy betere boeken geschreven.

Ik geef Beter laat dan nooit 3 sterren.

Leontine

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)