Het overzicht van de thrillers die uitkomen in augustus staat al op de site. Hieronder vind je een overzicht van wat er zoals aan ‘&More’ in de boekhandel zal verschijnen:

Bij het licht van de maan – Santa Montefiore (3 augustus)

In een dorpje aan de zuidkust van Engeland staat Darnley Manor, een schitterend landhuis met uitgestrekte tuinen – en bijbehorende tuinmannen. Flappy Scott-Booth is de trotse bewoonster van het huis, samen met haar man Kenneth, een succesvolle zakenman die in zijn jonge jaren fortuin maakte met een fastfoodketen en die nu al zijn tijd spendeert op zijn eigen golfbaan. Ondanks haar zestig jaar ziet Flappy er nog stralend uit; haar leven lijkt een perfecte droom.

Als een echtpaar dat overduidelijk nóg rijker is dan zij een paar kilometer verderop een nóg groter en chiquer huis betrekt, voelt de competitieve Flappy zich uitgedaagd om de nieuwkomers te laten zien wie het belangrijkst is in het dorp. Wat ze niet verwacht is dat ze, terwijl ze indruk probeert te maken op deze Charles en Hedda, tot over haar oren verliefd wordt op Charles. Een heerlijk, lang vergeten gevoel, maar ineens is ze niet meer altijd in control – en ook in haar omgeving blijft dat niet onopgemerkt. Is ze bereid om alles op het spel te zetten waarvoor ze al die jaren zo hard heeft gewerkt?

Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan (24 augustus)

In Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa (6 augustus)

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar -smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen -mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Storm rond het landhuis – Anne Jacobs (10 augustus)

De Berlijnse Muur is recent gevallen en Oost-Duitsland is in rep en roer. Nu Franziska herenigd is met haar grote liefde Walter is het eindelijk tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Franziska en Walter staan te popelen om hun families te verenigen, maar er zweeft een donkere wolk boven hun plannen: hun verleden dreigt hen nog steeds in te halen. Om de sluimerende storm tot bedaren te brengen en hun ideale leven te kunnen starten, is een flink staaltje moed, vastberadenheid en een diep geloof in de liefde nodig… Zal het Franziska lukken het tij te keren?

Water – Holly Black (24 augustus)

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Zonder jou – Anna Thomas (26 augustus)

Linda, Judith en Ellen zouden voor altijd in Spanje kunnen blijven. Linda heeft namelijk een heel dorp gekocht: Nueva Vida! Omdat ze er een veilige haven van wil maken voor iedereen die rust zoekt, stort Linda zich volledig op de renovatie van het dorp. Zo hoeft ze ook niet aan Mark te denken, die thuis in Nederland zit en van niks weet. En ook niet aan Alejandro… Ellen maakt zich zorgen over haar huwelijk met Nick, maar hij lijkt haar helemaal te zijn vergeten. Judith heeft steeds vaker last van duizelingen en vermoeidheid, wat is er met haar aan de hand? 

Nieuwe liefde – Gerda van Wageningen (5 augustus)

Twee jaar na de dood van zijn vrouw stelt Simon zijn nieuwe liefde Eliane voor aan zijn dochters en schoonzoon. In tegenstelling tot haar zus vertrouwt jongste dochter Lotte Eliane niet. Ze zet vraagtekens bij de keuze van haar vader en besluit op onderzoek uit te gaan. Dan doet ze een schokkende ontdekking en heeft Lotte een belangrijke beslissing te maken: volgt ze haar gevoel of haar verstand? ‘Nieuwe liefde’ van Gerda van Wageningen is een aangrijpende roman over een dochter die van haar vader houdt en hem wil beschermen, maar tegelijkertijd niet achter zijn keuzes kan staan.

De magie van het parfum – Cristina Caboni (12 augustus)

Elena woont met haar vriend en dochter in Parijs. Hier runt ze een kleine, persoonlijke parfumerie. Het lijkt een droombaan, tot Elena haar gevoel voor parfums kwijtraakt. Ten einde raad keert ze terug naar Florence. In haar ouderlijk huis hoopt ze zichzelf terug te vinden, maar de zoektocht loopt anders dan gedacht: met haar moeder maakt ze een betoverende, emotionele parfumreis die haar naar Japan, India en Saoedi-Arabië leidt. Hier maakt Elena niet alleen kennis met nieuwe parfumrituelen, maar leert ze ook nieuwe kanten van zichzelf kennen…

Retourtje Elzas – Margreet Maljers (3 augustus)

Net als Jany genoeg geld bij elkaar gespaard heeft voor haar sabbatical, belt haar vroegere vriendin Lydia met een noodkreet. Jany is wantrouwig, want Lydia stond erom bekend dat ze mensen voor haar karretje spande. Toch laat ze zich overhalen, op voorwaarde dat ze genoeg tijd zal hebben om de Elzas te verkennen. Het is het begin van een levensveranderende tijd, en niet alleen voor Jany. 

Verlangen – Kristen Callihan (12 augustus)

Ethan Dexter is een van de sterspelers van de NFL. Hij ziet er met zijn tattoeages, gespierde lijf en volle baard uit als een rockster. Er gaan geruchten rond dat de knappe Dex nog maagd zou zijn, ondanks dat hij kan elke vrouw op aarde kan krijgen. Maar er is maar één vrouw die hij wil. Enige probleem? Ze is het schoonzusje van zijn beste vriend.
Fiona Mackenzie heeft volop genoten van haar leven als vrijgezel, maar ze is inmiddels wel toe aan een relatie. Ze vindt Dex ontzettend aantrekkelijk en leuk, maar ziet het leven als vriendin van een profsporter niet zitten. Om het nog maar niet te hebben over het feit dat ze aan andere kanten van het land wonen. Fiona is te bang dat ze met een gebroken hart achter zal blijven.
Maar kunnen ze nog wel zonder elkaar?

Een avond in augustus – Victoria Hislop (5 augustus)

Augustus 1957. Het is de avond van een groot feest in Plaka, Kreta, ter gelegenheid van de sluiting van Spinalonga, de leprakolonie aan de overkant van de baai. Er is eindelijk een geneesmiddel gevonden en de bewoners van het eiland zijn na lange tijd vrij om terug te keren naar hun families.

Maar die nacht zet een tragisch en gewelddadig incident alles in een nieuw licht. Doordat sommigen hun vrijheid terug hebben, zijn anderen voorbestemd om die van hen te verliezen. Plaka zal nooit meer hetzelfde zijn, iedereen zal zijn leven weer moeten opbouwen – als dat mogelijk is.

Het huis onderaan de klif – Sharon Gosling (24 augustus)

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest…

Een film met Sophia – Herman Koch (31 augustus)

‘Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Heartstopper – Alice Oseman (17 augustus)

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten… Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga (20 augustus)

Thuisblijfmoeder Gonny, zakenvrouw Betteke en spirituele losbol Karlijn zijn totaal verschillend, maar hebben een gemeenschappelijke liefde: het countrykoor. Bij de lustrumwedstrijd winnen de drie als Dolly’s Angels een roadtrip door Amerika, met als eindbestemming Dollywood en een meet and greet met hun grote idool Dolly Parton.

De reis wordt een heerlijk avontuur door het diepe Zuiden vol sleazy motels, muziek, knappe cowboys en kilometers. Heel veel kilometers. Van Mardi Gras in New Orleans door de katoenvelden naar Graceland. En van de wereldberoemde Sun Studio in Memphis naar een dampend Nashville, leren ze het land, elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

Na de aanvankelijke euforie van de reis beginnen de onderlinge spanningen op te lopen. Welk geheim draagt Betteke met zich mee? Wat gebeurt er als Gonny ineens geen gezin meer heeft om voor te zorgen? En hoe komen ze in godsnaam van Karlijns onenightstand af?

De kroon en het hart – Jana Hoch (12 augustus)

De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven.

Zonnebloemzussen – Martha Hall Kelly (23 augustus)

New York, 1861. Georgeanna Woolsey zet zich af tegen wat er van haar verwacht wordt als jonge vrouw uit een gegoede familie. Wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt, besluit ze verpleegster te worden aan het front. Uitzonderlijk, want in die tijd was dit een mannenberoep. Samen met haar zus Eliza reist ze af naar Gettysburg, waar ze geconfronteerd wordt met de gruwelen van de slavernij. Jemma is een slavin; net als haar ouders woont en werkt zij op de Peeler-plantage. Wanneer ze verkocht wordt door haar wrede eigenares Anne-May ziet ze haar kans schoon om te ontsnappen, maar ze moet daarbij wel haar ouders en zus achterlaten.

Anne-May krijgt de leiding over de plantage wanneer haar man voor het Noorden gaat vechten. Haar geliefde broer heeft juist dienst genomen bij het Zuiden. Zelf heeft ze ook ambities en ze wordt spion. Hoelang zal zij zich verborgen weten te houden?

Het weekend – Charlotte Wood (9 augustus)

In de weergaloze roman Het weekend van Charlotte Wood zijn Jude, Wendy, Adele en Sylvie al hun leven lang vriendinnen. Hun vriendschap is rotsvast, warmhartig en eerlijk, maar wanneer Sylvie overlijdt, lijkt de grond onder de voeten van de anderen weg te glijden. Zoals elk jaar komen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis, alleen dit keer niet om te feesten, maar om het op te ruimen voor de verkoop. Zonder de evenwichtige Sylvie komen er echter frustraties en pijn uit het verleden boven water. Opvliegende karakters, ongenode gasten, te veel wijn en een oude hond zorgen voor een explosieve situatie en de vriendschap dreigt voorgoed uit elkaar te spatten.

Leave a Reply

  • (not be published)