Bloedheet

Titel: Bloedheet
Auteur: Annet Hulst
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: mei 2021
Aantal bladzijdes: 373 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Annet Hulst is getrouwd, moeder van twee dochters en heeft een leuke baan in de IT. Ze studeerde wiskunde, deed de lerarenopleiding en houdt van romantische komedies, gadgets, psychologie, biologie, omdenken, priemgetallen, taal, Canada, horoscopen, lijstjes, Expeditie Robinson en drop. In haar vrije tijd leest ze boeken in alle genres. En ze schrijft. Daarnaast is ze de initiatiefnemer van de websites chicklit.nl en vrouwenthrillers.nl.

(bron: www.letterrijn.nl)

Achterflap
Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens.

Fee is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht.

Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee?

Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken met haar verleden.

Mijn mening
Fee woont samen met haar beste vriendin en studeert geschiedenis. Ze heeft ouders die voor haar klaar staan en met haar oudere broer heeft ze ook een goede band. Niks aan het handje zou je zeggen, totdat ze voor de verjaardag van haar vader een DNA-kit besteld en deze opstuurt. Ze wil haar vader verrassen met een stamboom en aangezien zijn familie klein is, hoopt Fee zo familieleden te vinden. Fee ontdekt meer dan haar lief is en gaat op onderzoek uit, waarbij ze hulp krijgt uit onverwachte hoek. Gaandeweg het verhaal komt Fee erachter dat niet iedereen wil dat ze op zoek gaat. De knappe Joey is wel heel erg geïnteresseerd, maar in haar of gaat het hem toch ergens anders om? En dan is er nog haar studiegenootje Nick, die, samen met Rox, helpt om meer te weten komen. Want wie is er nu eigenlijk gestorven? Wie was oom Bas eigenlijk? Wat houden haar ouders geheim? 

Ik dacht dat ik hier gek zou worden. Of bang. Of dat ik me een ander mens zou gaan voelen. Me zou verliezen in het nu, zou vergeten hoe ik moest relativeren. Maar dat is allemaal niet gebeurd. Hier, achter de tralies, is het leven zo veel beter te overzien.

Ik heb eigenlijk best wel genoten van Bloedheet van Annet Hulst. Het verhaal las lekker weg, mede doordat het boek was opgedeeld in korte hoofdstukken, verteld vanuit de diverse hoofdpersonen. Met de flashbacks naar het dagboek van Bas wordt duidelijk wat er vroeger allemaal is gebeurd. De karakters waren goed beschreven, waardoor ik direct een klik met Fee voelde en bleef lezen. Je wil gewoon weten hoe het verhaal gaat eindigen. Hoe gaan Fee en haar vrienden dit oplossen? Krijgen ze op alle vragen een antwoord? Hier kom je natuurlijk alleen achter door het boek te gaan lezen. Het is een heerlijk wie-is-wie-verhaal en op het eind wordt duidelijk hoe het allemaal in elkaar steekt…

Zijn blik is duister. Ik heb nog nooit zo’n intense woede in zijn ogen gezien. En op dat moment weet ik dat het waar is en ik zie in zijn ogen dat hij weet dat ik het weet.

Voor een lekker boek aan het zwembad, strand of gewoon in de tuin deze zomer, kan ik Bloedheet zeker aanraden.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor Bloedheet

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)