Het proefkonijn

Titel: Het proefkonijn
Auteur: Liese Luijten, Pieterjan Uytterhoeven, Tomas Van Baelen
Serie: Code van Coppens
Genre: Gezelschapsspel
Uitgeverij: Lannoo
Publicatiedatum: januari 2024
Recensie: Brenda, Arlen, Robin & Amanda

Omschrijving
Staf en Mathias dagen jou uit in deze nieuwe Code van Coppens-Escape Game!

Meesterbreinen Staf en Mathias Coppens hebben alweer een nieuwe uitdaging bedacht en deze keer kun jij de Code van Coppens zelf kraken! Ben je er klaar voor? Stap dan binnen in het huis van de professor. Maar let op, er is maar weinig tijd vooraleer je eindigt als zijn proefkonijn…

Ontdek de verschillende ruimtes in zijn huis (waaronder ook zijn privélabo, spannend!), gebruik de voorwerpen die je onderweg aantreft en ga op zoek naar de uitweg voor het te laat is. Doorheen het spel blijf je met je smartphone in contact staan met de broertjes Coppens. Zij zullen jouw antwoorden controleren en beslissen of je verder mag naar de volgende kamer. (En geen paniek, in uiterste nood helpen ze je graag met een kleine hint). Na het spel steek je bovendien nog heel wat op over de wetenschappelijke puzzels. Er zijn zelfs enkele leuke proefjes om thuis te proberen. Extra cool!

Inhoud
58 puzzelkaarten
10 locatiekaarten
9 proefkaarten
2 stopkaarten
1 blauwdruk
Handleiding

Kenmerken
1 tot 5 spelers
Voor spelers vanaf 10 jaar
Spelduur: 75 minuten
Krijg hints op je smartphone via de chat

Onze mening

Het vorige Code van Coppens spel hebben we ook mogen recenseren (maar dan met andere spelers), hier zaten heel veel fouten in, waardoor je bijna niet aan de juiste antwoorden kon komen. Ook in de chat zaten fouten en de hints waren niet duidelijk genoeg. Dit zorgde voor veel frustraties. Dit spel is ook uit de handel gehaald om deze reden.

Het huidige spel kregen wij aangeboden n.a.v. de slechte recensie van deel 1. Een beetje huiverig begonnen we deze keer aan het spel, maar al snel merkten we dat het deze keer een stuk soepeler verliep. De opdrachten en puzzels die je moet oplossen komen niet altijd netjes op volgorde, waardoor je soms met kaarten zat waarvan je dacht: ‘Wat moet ik hier nou weer mee?!’ Maar als je dan eenmaal een andere puzzel opgelost had, wees het zich vanzelf! Doordat het zo soepel liep, waren we ook ontzettend fanatiek om zo snel mogelijk alles op te lossen. We hebben deze keer geen hints nodig gehad, dus geen idee of de hints nu wel bruikbaar zijn om verder te komen. Leuke aanvulling is de proefkaartjes, hier staan proefjes op die je thuis kunt doen (en die ook in het spel een betekenis hebben), maar ze zijn niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen. Gewoon een extraatje!

We hebben ons deze keer heel erg vermaakt met deze versie van de Code van Coppens. Het spel is leuk in elkaar gezet, ook de combinatie met de online chat maakt het tof. Er zijn genoeg uitdagende puzzels en is prima om in ieder geval met 4 personen te spelen. Je kunt hierdoor ook even een puzzel uitwisselen als je er niet uitkomt. Kortom, voor de escaperoom-liefhebbers en de puzzelaars is dit echt een leuk spel om te doen!

Code van Coppens: Het proefkonijn krijgt van ons een mooie 4,5 ster (er is altijd ruimte voor verbetering!).

Brenda, Arlen, Robin & Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Lannoo, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)