Klopjacht

Titel: Klopjacht       
Auteur: Wout van Robays
Genre: Puzzelboek
Uitgeverij: Lannoo
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 216
Recensie: Lilian

Achterflap:
In Klopjacht kom je oog in oog te staan met twintig wreedaardige moordenaars. Kun jij ze stoppen voor ze nog meer levens verwoesten?

De Romanticus, de Waarzegster, de Leermeester… Hun bijnamen klinken misschien poëtisch, maar hun gruwelijke daden zijn dat allerminst. Elke moordenaar heeft vier duistere puzzels voor je achtergelaten. Als je erin slaagt die op te lossen, dan red je niet alleen de slachtoffers, maar ook je eigen leven.

Haal je beste speurdersvaardigheden naar boven, leg logische verbanden, ontcijfer cryptische boodschappen, kraak complexe codes en voorkom zo de volgende moorden van deze monsterlijke misdadigers.

Mijn mening:
Wat een leuke ervaring, zeker leuk voor in de vakantieperiode of even lekker tussendoor.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten en hoe ze dit vorm zouden geven in een boek. Het is letterlijk een boek vol puzzels. Door middel van vier puzzels kun je de volgende moord voorkomen of de moordenaar zelfs stoppen.

De hints staan per puzzel op de achterkant, die had ik in sommige gevallen ook wel nodig! Per spiekbeurt, hint, gaan er punten af. Hoe meer punten je overhoudt, des te meer kans je maakt om de moorden te stoppen. Wat ik wel zonde vond, was om in het boek te schrijven. Dus een notitieboekje biedt dan wel uitkomst.

Het was een leuk tijdverdrijf, maar echt spannend was het niet. Ik miste het verhaal, er staat bij elke moordenaar wel een omschrijving, maar veel heeft het niet om het lijf. Het is niet een geheel, het zijn losstaande delen, er is geen verhaal wat deze verschillende moordenaars met elkaar verbindt. Dat vond ik jammer, dus verwacht geen lappen tekst, maar vooral veel puzzelplezier.

Klopjacht krijgt van mij 3,5 ster.                   

Lilian

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Lannoo, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)