Aland wraak

Op 8 februari verschijnt bij uitgeverij LetterRijn de thriller Aland wraak van Jaap Jonker. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren (1x ePub en 1x paperback) verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Het zelfstandig te lezen vervolg op Doelwit Åland.

Mikhail Kuznetsov, officier bij de Russische veiligheidsdienst FSB, zweert wraak na het mislukken van de onder zijn leiding staande operatie Duisternis en zijn daaropvolgende degradatie. Het doel was om de strategisch gelegen Åland-eilanden te annexeren en op die manier de Russische invloed in het Oostzeegebied te vergroten. Op Åland lijkt de rust te zijn weergekeerd na de heftige stormnacht van de mislukte Russische invasie begin januari 2019. In het kille voorjaar wordt de kleine gemeenschap echter opgeschrikt door plofkraken en een overval op een geldtransport. Politie-inspecteur Eeva Loitonen en haar kleine rechercheteam moeten weer aan de slag. Dan verdwijnen er mensen die nauw betrokken waren bij de actie tegen de Russische operatie. Eeva waarschuwt haar Nederlandse collega, hoofdinspecteur Jacob Noordland. Ook hij was immers betrokken bij die winteractie. Dan verdwijnt ook Eeva spoorloos. Langzamerhand wordt duidelijk dat er meer aan de hand is en met gevaar voor eigen leven gaat Jacob, samen met zijn Ålandse collega’s, op zoek naar Eeva en de andere vermisten.

Over de auteur
Mijn naam is Jaap Jonker (1956) en woon met mijn vrouw Anki en hond Buster in Hengelo. Ik werk als 32 jaar fulltime bij hetzelfde bedrijf, maar mijn pensioen komt met rasse schreden dichterbij. Daarvoor heb ik gevaren als stuurman bij de koopvaardij en ben ik officier geweest bij de Koninklijke Marine. De laatste paar jaar ben ik actief bezig geweest met het schrijven van mijn debuut thriller, Doelwit Åland, die ik in december 2020 in eigen beheer heb gepubliceerd. Het boek is in augustus in een herziene editie opnieuw gepubliceerd door uitgeverij LetterRijn. Åland (Finland) is ons tweede thuis. Mijn vrouw is Finse en komt van vaders kant van dit eiland in de Oostzee. Zelf kom ik hier ok al 25 jaar, vele weken per jaar. Dit is dan ook de setting van mijn thriller en een aantal korte verhalen.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Aland wraak.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Op welke dag start hoofdstuk 1?
  • 2. Welke hobby’s heeft Jaap Jonker naast het schrijven?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 12 februari 2024 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Aland wraak’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)