Op 4 januari verschijnt bij A.W. Bruna de thriller van Jens Lapidus, Paradijs. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
In Zweden heeft de polarisatie in de maatschappij een nieuw dieptepunt bereikt. Om de geprivilegieerden te beschermen, zijn er in Stockholm muren gebouwd rond zogenaamde ‘aandachtswijken’. Een van die wijken is Järva – ook wel cynisch Paradijs City genoemd.

Het is het verkiezingsjaar en ondanks de onrustige situatie in het land besluit minister van Binnenlandse Zaken Eva Basarto Henriksson een politieke bijeenkomst in Järva te houden. Ook al zijn er strenge veiligheidsmaatregelen getroffen, toch loopt alles mis. Eva wordt ontvoerd en de politie staat machteloos.
Wanhopig bedenkt de Zweedse veiligheidsdienst een onorthodox plan: ze sturen Emir Lund, een gevangene op wie ze denken invloed te hebben, om de zaak op te lossen. Met niets te verliezen en alles te winnen, gaat Emir de muren van Järva binnen op zoek naar Eva. Met alle gevolgen van dien…

Over de auteur
Jens Lapidus (24 mei 1974) is een Zweedse auteur en tevens strafrechtadvocaat. In augustus 2006 maakte hij zijn debuut met “Snel geld” over de onderwereld van Stockholm. Het boek is het eerste van Lapidus’ Stockholmtrilogie.
Er word door critici en lezers bijna onontkoombaar vergeleken met de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. Waar Jens Stockholm meer vanuit de invalshoek van criminelen beschrijft, probeert Stieg vooral de misdaad in hogere Zweedse kringen op een journalistieke manier te brengen. Beide beschrijven ze de enorme vrouwenhaat in een groot deel van de Zweedse samenleving.
Jens Lapidus woont in Stockholm met zijn vrouw, dochter en zoon.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Wat zijn de overige twee titels van de Stockholmtrilogie?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 6 januari 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Paradijs‘. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens! Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)