de prooi

Op 25 augustus verschijnt bij uitgeverij Cargo de thriller De prooi van Yrsa Sigurðardóttir. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 paperback en 1 ePub verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Tijdens de koudste dagen van het jaar is een reddingsteam op de afgelegen hoogvlakten van IJsland op zoek naar een groep vermiste mensen. Wat bezielde deze groep om midden in een sneeuwstorm, bij extreme kou, op pad te gaan? Waarom verlieten ze de eenvoudige hut waar ze verbleven, totaal onvoorbereid op de barre weersomstandigheden?
Ondertussen vinden er op het schiereiland Stokksnes mysterieuze gebeurtenissen plaats. Er wordt een onverklaarbare plas bloed gevonden in de sneeuw, een kinderschoen duikt op tientallen jaren nadat die begraven was en in de rotskust bij de zee ontstaat een groot zwart gat, dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de mensen lijkt te hebben.

Over de auteur
Yrsa Sigurðardóttir (Reykjavik, 1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

Yrsa debuteerde met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman: Þriðja táknið  (Het laatste ritueel ). Daarna volgden Neem mijn ziel  (Sér grefur gröf, 2006) en Smeulend vuur  (Aska, 2007). De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet  (Ég man þig, 2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir met haar thriller Brakið  uit 2011 de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman. 

Het centrale personage in veel van Sigurdardóttirs misdaadromans is advocaat Thora Guðmundsdóttir.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Yrsa debuteerde met een kinderboek, in welk jaar was dat?
  • 2. Hoeveel sterren kreeg het boek Stilte van Yrsa Sigurdardottir?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 24 augustus 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘De Prooi’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


de prooi

Leave a Reply

  • (not be published)