Een perfecte dag

Titel: Een perfecte dag
Auteur: Romy Hausmann
Genre: Thriller
Uitgever: HarperCollins
Vertaald door: Michel Bolwerk
Publicatiedatum: augustus 2022
Bladzijdes: 336 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Romy Hausmann was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en werkt nu als freelancer in de tv-wereld. Een perfecte dag is haar derde thriller. Eerder verschenen Dag en nacht en Slapeloos. Voor haar debuut, waarvoor de filmrechten zijn verkocht, ontving ze de Crime Cologne Award. Ze woont met haar gezin in een afgelegen huis in de bossen nabij Stuttgart.

Achterflap:
Al veertien jaar lang verdwijnen er meisjes tussen de zes en tien jaar oud. Rode linten wijzen de politie de weg naar hun lichamen, maar van de dader ontbreekt elk spoor. Tot op een avond de internationaal bekende filosofieprofessor Walter Lesniak wordt gearresteerd, in het bijzijn van zijn dochter Ann. De aanklacht: moord op tien jonge meisjes. De roddelpers weet er wel raad mee, met koppen als ‘De moordprofessor’. Ann weet echter zeker dat haar vader onschuldig is en is vastbesloten dat te bewijzen. Dan worden er opnieuw rode linten aangetroffen…

Mijn mening:
Een perfecte dag is een thriller waar de psychologie vanaf druipt. Ann is ervan overtuigd dat haar vader onschuldig is, het is onmogelijk te geloven dat hij tien meisjes vermoord zou hebben. De relatie tussen Ann en haar vader Walter is altijd goed geweest, zij zal er dan ook alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.

Romy Hausmann schrijft thrillers waarin het vooral draait om de psychologische diepgang, de uitwerking van de personages komt op de eerste plaats, sterker nog, daar draait het hele verhaal om.

Hausmann weet je als lezer mee te nemen in de zoektocht van een dochter naar een moordenaar en alle hobbels die ze onderweg tegenkomt moeten genomen worden, en dat ze zwaar zijn staat buiten kijf. De plot richting ontknoping is slopend, en dan bedoel ik dat in positieve zin, Hausmann heeft dit op een sublieme manier uitgewerkt.

De schokkende ontknoping roept meerdere emoties op, de uitleg die Hausmann geeft in haar nawoord maakt het plaatje compleet. Hausmann maakt gebruik van korte hoofdstukken, geschreven vanuit verschillende personages.

Een perfecte dag leest als een nachtmerrie, je moet er niet aan denken in de schoenen van Ann te staan, gruwelijk en bizar, ik heb er verder geen woorden voor.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Psychologie: 5
Spanning: 4
Plot: 5
Leesplezier: 5

Een perfecte dag krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)