Gezicht van het kwaad

Titel: Gezicht van het kwaad
Auteur: Chris Carter
Genre: Thriller
Serie: Robert Hunter #2
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaald door: Henske Marsman
Publicatiedatum: oktober 2021
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Leontine

Cover
Ik vind de cover wederom geweldig. Dit keer een close-up van een veer. Niet te veel andere details, alleen titel en schrijversnaam. Maar die ondertitel: Hij laat je ergste nachtmerrie werkelijkheid worden. Ik krijg er nu al de rillingen van.

Auteur
Chris Carter is van Italiaanse origine en werd geboren in Brazilië. Hij studeerde psychologie en criminologie in de Verenigde Staten en bestudeerde in zijn werk als psycholoog voor het Openbaar Ministerie van Michigan jarenlang de psyches van seriemoordenaars en psychopaten met een levenslange gevangenisstraf. In de jaren negentig speelde hij tien jaar gitaar in een rockband, maar hij verliet de muziek business om zich volledig aan het schrijven te wijden. De Crucifix Killer is zijn debuut.

Achterflap/samenvatting
De nieuwe nagelbijtend spannende pageturner van internationaal bestsellerauteur Chris Carter.

Op de traptreden van een kerkaltaar wordt het bloederige lichaam van een priester gevonden. Forensisch rechercheurs ontdekken dat in het bovenlichaam van het slachtoffer het cijfer drie is gekerfd.

Eerst denkt profiler Robert Hunter dat het om een rituele moord gaat, maar als er meer toegetakelde lichamen worden gevonden, moet hij zijn mening bijstellen. De slachtoffers lijken te zijn geconfronteerd met hun ergste nachtmerries. Hoe kan de moordenaar zo precies weten welke dit zijn? In hun zoektocht om deze moordenaar te stoppen worden Robert Hunter en zijn sidekick Carlos Garcia zelf ook geconfronteerd met hun grootste angst…

Mijn mening
Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia worden weer op een zaak gezet die het korps behoorlijk bezighoudt. Wat begint met een op het oog rituele moord eindigt in een zoektocht naar een seriemoordenaar met een wel heel ziek brein. Wie houdt van bijzondere moorden en vooral gruwelijke moorden is bij Chris Carter aan het juiste adres.

Chris Carter kan geweldig to the point schrijven. Je hoeft geen onnodig lange zinnen of alinea’s te verwachten. Hij schrijft niets te veel maar zeker ook niets te weinig. Carter weet van begin tot einde de aandacht van de lezer vast te houden. De moorden en de plaatsen delict worden gedetailleerd beschreven. Zo gedetailleerd dat ik een bepaald punt het boek toch even heb weggelegd. Niet voor lezers met een zwakke maag zou ik zeggen.

Ondanks de aanwezigheid van veel moord en doodslag vond ik dit tweede deel minder spannend dan het eerste deel waar ik steevast op het puntje van mijn stoel zat. Toch weet de schrijver zoals ik al zei de aandacht vast te houden. Want wie heeft dit op zijn geweten? Daar wil je toch achter komen.

Ook de personages van Robert Hunter en Carlos Garcia worden minder uitgediept dan in deel 1. Nu het boek uit is, weet ik eigenlijk niet meer van hen dan ik wist voor ik ging lezen. En dat is toch jammer in een serie. Overigens is Gezicht van het kwaad prima losstaand te lezen.

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ondanks deze punten van kritiek heb ik toch enorm genoten van deze thriller, want Chris Carter is een schrijver apart. Je houdt hiervan of het is too much. Ik houd ervan. Ik geef Gezicht van het kwaad 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)