De logé

Titel: De logé
Auteur: Heather Gudenkauf
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaald door: Henske Marsman
Publicatiedatum: Januari 2023
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Danielle

Over de auteur
De Amerikaanse schrijfster Heather Gudenkauf, geboren in Wagner, South Dakota, bracht een deel van haar kindertijd door in het Rosebud Indian Reservation waar haar vader werkzaam was als begeleider en haar moeder als verpleegster. Ze studeerde opvoedkunde aan de Universiteit van Iowa en werkte vervolgens gedurende zestien jaar in het onderwijs. Ze debuteerde in 2009 met In stilte gehuld, en thriller die haar een nominatie voor een Edgar Award opleverde.

Het verhaal
Wylie Lark vindt het in eerste instantie helemaal niet erg dat ze ingesneeuwd raakt. Ze heeft zich namelijk teruggetrokken in een authentieke, afgelegen boerderij om haar nieuwe boek te schrijven. En een gezellig haardvuur en volledige stilte zijn precies wat ze daarvoor nodig heeft.

Toch bekruipt haar af en toe iets van angst, want in hetzelfde huis zijn decennia eerder twee mensen in koelen bloede vermoord en is een meisje spoorloos verdwenen. Dan ontdekt ze een jongetje buiten in de sneeuw. Waar komt hij vandaan? Wylie neemt het kind in huis en gaat op zoek naar antwoorden. Maar al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen zijn…

Mijn mening
De ingrediënten voor een spannende thriller worden al snel in het boek weergegeven.

Iemand alleen in een afgelegen ingesneeuwde omgeving en een groot huis. Dit belooft wat zou je zeggen.

Het verhaal wordt, door het plotseling verschijnen van een jongetje, nog iets extra aangedikt. En de weersomstandigheden worden naarmate het verhaal doorkabbelt ook steeds erger.

Natuurlijk heerst er spanning in het verhaal en de schrijfstijl is eenvoudig genoeg om het snel te kunnen lezen, maar of de spanning daadwerkelijk voor iedereen te voelen is? De switch tussen heden en verleden en een derde verhaallijn zijn allen duidelijk aangegeven en langzaam komen deze verhaallijnen naar elkaar toe. Je komt al snel tot een eindconclusie, waarvan je op het einde de bevestiging krijgt.

De logé zal voor velen een spannend boek zijn op basis van het gevoelige item wat betreft de aanwezigheid van kinderen, maar een doorgewinterde thrillerlezer zal de nodige spanning en diepgang missen in het verhaal.

De logé krijgt van mij 2,5 ster.

Danielle

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)