Hij ziet jou

Titel: Hij ziet jou      
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #8
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was theaterschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductie-bedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland. Inmiddels zijn er al meer dan 80.000 exemplaren van de Gina Harte-serie verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Achterflap:
Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil. Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.

Mijn mening:
Hij ziet jou is inmiddels alweer het achtste deel in de Gina Hart-serie, de delen worden in rap tempo geschreven en vertaald. Omdat de ontwikkeling van Gina Harte als persoon stilstaat is dit deel prima los te lezen, dat is op zich wel jammer wanneer men over een serie spreekt.

Wat mij betreft mag het persoonlijke leven van Gina Harte wel meer verweven raken zodat je het gevoel hebt betrokken te zijn met haar als persoon, dat blijft nu vooralsnog achterwege.

Het verhaal op zich leest prima weg, ik geniet van de schrijfstijl van Kovach. Korte hoofdstukken en een kort tijdsbestek waarin een moord wordt opgelost. Geen ingewikkelde toestanden maar snel to the point komen.

Wanneer je een boek van Kovach oppakt, weet je inmiddels wat je kunt verwachten, ik houd ervan. De enige vorm van voorspelbaarheid neem ik voor lief. Ondanks de kleine puntjes van kritiek kijk ik steeds reikhalzend uit naar een volgend deel, ik dompel me graag onder in een onderzoek waarin zonder veel omhalen in rap tempo een zaak opgelost wordt.

Kovach is een auteur die zich prima kan meten met Angela Marsons, Robert Bryndza en M.J Arlidge.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 3
Psychologie: 3

Hij ziet jou krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)