De geheimen van Maxton Hall College

Titel: De geheimen van Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten
Serie: Maxton Hall College #2
Genre: YA/NA, Dark academia
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Joyce Sengers-Bekkers
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 352
Recensie: Amanda

Auteur
Mona Kasten werd geboren in 1992 en studeerde bibliotheek- en informatiebeheer voor ze zich toelegde op schrijven. Ze woont met haar familie, katten en een eindeloze hoeveelheid boeken in Hamburg, houdt van koffie in elke vorm, lange boswandelingen en dagen dat ze ongestoord kan schrijven.

Achterflap
Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

Mijn mening

Ik heb geleerd om vooruit te kijken en niet te blijven hangen in het verleden.

Het eerste deel van de Maxton Hall College-trilogie heb ik met veel plezier gelezen. Na het open einde was ik natuurlijk ontzettend benieuwd hoe het verder zou gaan. Wat gaat Ruby doen? En James? Hoe gaat het met Lydia? Komen Ruby en James weer bij elkaar, of is het echt over? Zoveel vragen! Top dan ook dat het verhaal gelijk wordt opgepakt waar het vorige gestopt is. Ruby en James zitten beiden in zak en as en zijn enorm verdrietig. Om hoe het gelopen is tussen hen, maar ook omdat de moeder van James is overleden. Maar Ruby weet dit nog niet en ze negeert alles en iedereen, neemt de telefoon niet op, leest geen berichtjes en blijft heel de dag in bed. Totdat haar zus Ember er klaar mee is en stiekem haar telefoon jat en haar vriendin belt.

Wat heerlijk om weer bij deze personages te zijn, heel leuk dat Lydia nu ook meer naar voren komt. Ook Ember heeft een grotere rol in dit boek, ik hoop eigenlijk dat beide personages in het derde deel een nog iets grotere rol spelen. Van allebei weten we nu wel wat, maar er valt nog zoveel te ontdekken! Zeker na de ontknoping van dit deel. Persoonlijk vraag ik mij wel af in hoeverre alles wat deze jongeren allemaal meemaken in zo’n korte tijd, wel echt representatief is. Ze maken het goed, ze gaan weer uit elkaar, ze komen weer samen en gaan weer uit elkaar. Vooral de redenen waarom ze uit elkaar gaan, komen wel wat toevallig over. Maar dat neemt niet weg dat Kasten een heerlijk vlotte schrijfstijl heeft en ze de personages heel levendig weet weer te geven. Dat zorgt er mede voor dat voorgenoemde ‘kritiek’ wat naar de achtergrond drijft. Het verhaal zit boordevol liefde, vriendschap en overleven. Maar wordt ook gekenmerkt door rouw, verdriet en verlies. Deze combinatie met een aantal spannende ontwikkelingen zorgen ervoor dat het boek alweer uit is voor je er erg in hebt. En dan dat slot… Serieus?! Waarom?! We moeten nu weer wachten tot januari voordat we verder kunnen lezen! Niet eerlijk!

De geheimen van Maxton Hall College krijgt van mij een mooie 4 sterren. Schiet maar op met dat derde deel!

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)