Gewetenloos

Titel: Gewetenloos 
Auteur: Karin Slaughter
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins

Serie: Andrea Oliver #2
Vertaald door: Ineke Lenting
Publicatiedatum: juni 2022
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Leontine

Cover
De bekende witte cover is door de uitgever in dit geval ook gebruikt. Op de cover prijkt een gouden roos waarvan de goudverf nog afdruipt. De gouden roos is wat mij betreft een mooie metafoor. Niets is wat het lijkt.

Auteur

Karin Slaughter (1971) groeide op in Georgia (Verenigde Staten) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is auteur van tientallen thrillers die al jarenlang wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten staan. Met haar ijzingwekkende verhalen verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.

Achterflap/samenvatting
Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal.
Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen…

Mijn mening
De nieuwe Karin Slaughter is er eigenlijk altijd eentje die hoog op mijn to read lijstje staat. Gewetenloos is een verrassende deel 2 van Gespleten dat onlangs nog verschenen is op Netflix.

Andrea Cooper is net klaar met de Marshall-opleiding krijgt een zaak toegewezen waarin een rechter beschermd moet worden omdat deze met de dood bedreigd wordt. Maar Andrea heeft een dubbele agenda. Veertig jaar geleden is Emily Vaughn vermoord. Maar de moord is nooit opgelost. Andrea is vastbesloten om ook deze zaak op te lossen.

Gewetenloos speelt zich af in zowel het verleden als het heden. We lezen mee in het heden met Andrea die na het behalen van haar Marshall-titel terechtkomt in een klein stadje waar ze de rechter moet beschermen. Maar eigenlijk is ze meer geïnteresseerd in de oude moordzaak van Emily Vaughn. Het andere perspectief speelt zich af in het verleden. We volgen Emily in het laatste half jaar van haar leven. Wat heeft haar uiteindelijk de dood in gejaagd en wie is de dader?

Karin Slaughter is een kei in de onderhuidse spanning. Het verhaal is niet zo spannend dat je continu op het puntje van je stoel zit, maar toch is de spanning voelbaar. Slaughter deelt zo af en toe een speldenprikje uit zodat je er weer helemaal met je aandacht bij bent. Ik heb zelf enorm genoten van de passages waarin Emily gevolgd wordt. Omdat je weet hoe dat is afgelopen, zit daar voor mij persoonlijk de meeste spanning.

Gewetenloos is weer een heerlijke thriller. Geen enorme gruwelijkheden zoals we ook wel van Slaughter gewend zijn, maar toch zeker een spannend verhaal waar je je een paar uur enorm mee kunt vermaken.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit:4
Psychologie: 4

Ik kijk nu alweer uit naar het boek van volgend jaar!

Gewetenloos krijgt van mij 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)