Zondaar

Titel: Zondaar
Auteur: Charlotte Link
Serie: Kate Linville #3
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Jolanda te Lindert
Publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 490
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland: in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. In Nederlandse vertaling verschenen eerder Leugenaar en Moordenaar, waarvan al meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht.

Achterflap:
Detective Kate Linville is terug, met een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan bij de politie van Scarborough. Ze krijgt het meteen voor haar kiezen: een vrouw ontsnapt in de trein ternauwernood aan een vreemde man met een pistool. Een paar dagen later raakt een jonge vrouw zwaargewond als ze wordt aangevallen op haar fiets en daarna wordt beschoten. Het wapen is hetzelfde.

Kate duikt in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen de slachtoffers. Haar collega Caleb Hale is geschorst, maar hij kan het natuurlijk niet laten zich met de zaak te bemoeien. Als Kate uiteindelijk een connectie vindt tussen de slachtoffers, zijn niet alleen zij, maar ook Kate zelf in levensgevaar…

Mijn mening:
De cover van Zondaar vind ik echt prachtig, veel mooier dan van de eerste twee delen, de kleurencombinatie is warm en intens.

Al lezend word je direct in het verhaal meegezogen, het is spannend, aangrijpend en de vaart zit er gelijk in. De verschillende verhaallijnen spoken continu door je hoofd en je vraagt je af hoe deze lijntjes met elkaar gaan samensmelten.

Link heeft dit verhaal zeer goed voorbereid, tot in de puntjes uitgewerkt alleen iets minder goed afgerond. De clou wordt veel te vroeg prijsgegeven waardoor de laatste honderd bladzijden te langdradig zijn en mede hierdoor loopt de spanning een stuk terug.

Desalniettemin blijft het tot het eind toe onzeker hoeveel slachtoffers er daadwerkelijk gaan vallen waardoor je nieuwsgierig door moet lezen.

Mijn enthousiasme blijft overeind, ik neem het einde voor lief want over het geheel heb ik echt weer genoten van de schrijfstijl van Link.

Zowel de vaste personages als degene die in dit verhaal de scepter voeren zijn zoals ieder mens uniek, maar aan de andere kant ook zo gewoon, ieder mens maakt fouten en verdient soms een tweede kans.

Steeds opnieuw probeer ik me te herinneren wat er precies is gezegd. De klank in Jaydens stem. Elke verandering in zijn manier van praten. Elke aarzeling. Zijn ademhaling. Ik had het meten merken. Ik had moeten merken dat het beter was om niet over zijn probleem te beginnen. Dat ik daar een ramp mee uitlokte. Ik had moeten merken dat die man zo labiel was, maar ook moeten begrijpen hoe de zaak ervoor stond. Het was te riskant. Het was gewoon te riskant.

Link heeft het ideaalplaatje van huisje, boompje beestje met de grond gelijk gemaakt.

In Zondaar draait het om wraak, lichamelijke en geestelijke mishandeling, vertrouwen en schuldgevoel. Een Zondaar is iemand die iets ongeoorloofds doet of een zonde begaat….deze betekenis is in deze zacht uitgedrukt, daarover zal iedereen die het boek heeft gelezen het met mij eens zijn.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Psychologie: 4
Plot: 3
Spanning: 3
Leesplezier: 4

Zondaar krijgt hiermee ruim 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)