Titel: UitgeschakeldUitgeschakeld
Auteur: Angelique Haak
Serie: Jennifer Brugman #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Danielle

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven.
In september 2017 debuteerde ze met de thriller rondom rechercheur Jennifer Brugman, die jacht maakt op een seriemoordenaar met een voorliefde voor Griekse mythologie. Dit debuut Een nieuw begin werd genomineerd voor de Thrillzone-award 2017 en voor de Schaduwprijs 2018. Uitgeschakeld is haar tweede boek rondom Jennifer en het rechercheteam.

‘MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN…’

Deze tekst ziet Dorine van Sevère, als ze nietsvermoedend haar post opent. Haar dochter Jorinde pleegde twee maanden eerder zelfmoord. Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en komen er al snel achter dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

Nadat je het eerste hoofdstuk hebt gelezen bekruipt je meteen een angstvallig gevoel en komt de gedachte in je hoofd; ‘Laat dit mijn gezin nooit overkomen’.

Papa zegt dat ik mama met rust moet laten. Dat ze al haar kracht nodig heeft om beter te worden en dat ik haar niet lastig moet vallen met ‘stomme puberdingen’.

Vervolgens stap je in een gigantisch web van allerlei dunne draden die op een uitzonderlijk wijze beschreven worden door Angelique Haak. Elk draadje is een personage die je tot de kern van het verhaal gaat leiden maar die af en toe een buiging maakt die je dan weer niet verwacht en je weer op een andere plek uitkomt in het web.

Volgens veel psychologen is haat geen emotie maar een emotionele attitude.

Angelique Haak heeft een perfecte woordkeuze om je de spanning vanaf het begin te laten voelen en waardoor je ook niet eerder wilt stoppen met lezen totdat je de kern van het web hebt bereikt.
Daarbij lukt het haar ook nog om je op het einde met een cliffhanger achter te laten waarbij je door alle mazen van het web valt en je weer van voren af aan kan beginnen. Een vervolg is een feit.

Leesplezier: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4,5
Plot: 5+
Spanning: 4,5
Schrijfstijl: 5

Ik geef Uitgeschakeld dik verdiende 5 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)