Niet mijn droom

Titel: Niet mijn droom
Auteur(s): Eva Nagelkerke
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 277
Recensie: Bianca

Over de auteur(s):
Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ze schrijven psychologische thrillers vol onderhuidse spanning en levensechte personages.

Achterflap:
Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin. Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe.
Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.

Mijn mening:
Niet mijn droom is het verhaal van Kim en Rutger die samen met hun dochter Peru hun droom gaan najagen. Als lezer heb je het gevoel dat je meezeilt met het gezin. Bijna het hele verhaal speelt zich af op de boot, voor mij te veel, ik wil vaker van de boot af maar dat gebeurt nauwelijks. Wat me wel blijft boeien, is de tweede verhaallijn die door het verhaal loopt: dit is het leven van Rosalía, je voelt haar angst en ongerustheid. De hoofdstukken worden wisselend geschreven vanuit Kim en Rosalía en gaandeweg de reis komen deze twee verhaallijnen nader tot elkaar.

Ik vind de schrijfstijl van Eva Nagelkerke normaliter fijn om te lezen, alleen in dit boek mis ik letterlijk de zijwegen. De personages spreken me zeker aan en zijn ook goed neergezet, vooral Peru: hoe zij met de situatie omgaat en alles verwerkt wat er zich afspeelt, is realistisch. Het valt niet mee als je als kind van acht gedwongen wordt om de keuzes die je ouders voor je maken te moeten accepteren.

Niet mijn droom is met momenten zeker spannend, vooral de ontknoping is heftig op meerdere fronten. Jammer dat de setting voor mij niet uitdagend genoeg bleef waardoor het boek voor mij met momenten naar de saaie kant neigde.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Spanning: 3
Plot: 3
Psychologie: 2

Niet mijn droom krijgt van mij 2,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van De Crime Compagnie, waarvoor onze hartelijke dank.

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)