Verbroken stemmen

Titel: Gebroken stemmen  
Auteur: Lotte Leenaerts
Serie: Gebroken #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Pelckmans
Publicatiedatum: januari 2023
Aantal bladzijdes: 312
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lotte Leenaerts schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Hoewel ze eigenlijk Psychologie wilde studeren, besefte ze dat een job waarin ze vooral zou moet luisteren niks voor haar zou zijn. Ze koos daarom voor Taal- en Letterkunde. Ook nu zit ze nog dagelijks met haar neus in de boeken voor haar job in de bibliotheek in Malle. Ze woont in Rijkevorsel met haar grote liefde Stijn en labradoodle Billie.

Achterflap:
Wanneer een jonge vrouw brutaal vermoord wordt teruggevonden, raakt voormalig gerechtspsychologe Jade Van Hoof tegen haar wil betrokken bij het onderzoek. Ondanks haar woelige verleden met commissaris David Speltinckx kan ze niet anders dan de speurders bijstaan, zeker wanneer een tweede lichaam opduikt. Opnieuw van een roodharige vrouw met krullen, die op dezelfde manier om het leven werd gebracht als het eerste slachtoffer.

Terwijl de media op de zaak springen, werken Jade en David tegen de klok om een einde te maken aan deze gruwelijke moorden. Kunnen ze de seriemoordenaar stoppen voor hij een nieuw slachtoffer maakt? En brengt deze zaak hen weer dichter bij elkaar?

Mijn mening:
Wow, wat een verassend fijn boek is Gebroken stemmen. Het Vlaams dialect is even inkomen, maar zeer passend in de sfeer en de omgeving van het verhaal. Lotte Leenaerts heeft een knap debuut weten neer te zetten, van het begin tot het eind zat ik er helemaal in.

Qua spanning was het even twijfelachtig of het verhaal bleef boeien omdat de dader al vrij snel in beeld kwam, dit zorgde achteraf juist voor een goed opgebouwd verhaal waarin zeker voldoende spanning bleef bestaan.

De onderlinge relatie tussen Jade en David gaf het verhaal een extra boost, ik houd ervan maar dat is heel persoonlijk. Leenaerts beschrijft de beleving van passie en liefde op een intense manier en raakt hiermee een gevoelige snaar. De plot is goed uitgewerkt en de ontknoping was verrassend, ik had de link totaal niet gelegd. Tevens is Leenaerts in staat om je te laten ervaren hoe het brein van een seriemoordenaar in elkaar steekt, het bezorgt je met momenten kippenvel omdat je hem niet kunt stoppen.

Gebroken stemmen is een goed begin van een hopelijk even goed vervolg want het tweede deel Gebroken zielen is inmiddels ook al verschenen.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 5
Psychologie: 5

Gebroken stemmen krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Pelckmans, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)