De rouwbrief

Titel: De rouwbrief
Auteur: Sanne ter Zee
Genre: Thriller
Uitgever: Sanne ter Zee
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 276
Recensie: Lilian

Cover
De blonde vrouw kijk je op de rug en zij kijkt naar een man die aan de overkant van een meertje staat. Is dat haar stalker?

Auteur
Sanne ter Zee (1980) is redacteur bij een krant en werkzaam in een ziekenhuis. Samen met haar vriend en drie kinderen woont ze in Brabant. De rouwbrief is haar debuutthriller.

Achterflap/samenvatting
Twee weken na de dood van haar man ontvangt Inge Mulder een bos bloemen van een anonieme afzender. Wanneer er meer cadeaus volgen en de politie ontdekt dat ze vanuit haar tuin is bespioneerd, gaat ze samen met haar zoon Robbert op onderzoek uit. Maar als Robbert onverwachts een gewetenloze moordenaar op het spoor komt, is hij zijn leven niet meer zeker. Kan hij zijn moeder op tijd waarschuwen?

Mijn mening
In een lokaal krantje werd De rouwbrief van Sanne gepromoot en ik werd enthousiast door het feit dat Sanne in Best woont (ik ook) en het verhaal zich afspeelt in Heeze, het dorp waar ik ben geboren en het is haar debuutthriller.

Het verhaal leest heerlijk weg door de korte hoofdstukken en bij ieder hoofdstuk denk je: “Ach, nog één hoofdstukje…” en voor je het weet is het uit.

Het boek is verdeeld in drie delen, zo lees je vanuit drie personages het gehele verhaal. Deel 1 gaat over het hoofdpersonage Inge, die haar verdriet om haar overleden man aan het verwerken is. In deel 2 en 3 komen respectievelijk de verhaallijnen van haar zoon Robbert en haar stalker aan bod. Langzaamaan vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Het verhaal zit goed in elkaar, een mooi debuut!

Wat het voor mij ook leuk maakte om te lezen, zijn de plekken die worden beschreven. De meeste zijn namelijk wel bekend bij mij. Het huis waar het verhaal zich afspeelt is een markant huis en ik had vrij snel door om welk huis het ging. Erg tof.

Het einde houdt ruimte voor een vervolg, daar ben ik wel benieuwd naar. Erg benieuwd hoe Sanne als schrijfster gaat groeien, het begin is al goed!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

De rouwbrief van Sanne ter Zee krijgt van mij 4 sterren.

Lilian

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)