De tweede weduwe

Titel: De tweede weduwe
Auteur: Sanne ter Zee
Genre: Thriller
Uitgeverij: Uitgeverij Ter Zee
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 281
Recensie: Lilian

Auteur
Sanne Ter Zee (1980) is geboren en getogen in Best en moeder van drie dochters. Ze is werkzaam in een ziekenhuis en was daarnaast jarenlang redacteur bij een krant en een medisch tijdschrift. Ze is verslaafd aan schrijven, zoute drop, strandwandelingen en Scandinavië. 

Met het verschijnen van Sanne’s debuutthriller ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Haar boek De Rouwbrief bleek meteen een groot succes, de lezers zijn erg enthousiast en inmiddels ligt de vierde druk in de winkels. 

Achterflap/samenvatting
Als fotograaf Susan van Tellingen (47) wordt geïnterviewd door Laura Deckert, deelt de journaliste een groot geheim met haar. Wanneer Laura later die avond op gruwelijke wijze wordt vermoord en de politie op het verkeerde spoor lijkt te zitten, gaat Susan zelf op onderzoek uit.

Heeft Laura‘s geheim iets met de moord te maken, of is er meer aan de hand?

Mijn mening
De rouwbrief, het debuut van Sanne Ter Zee was bij mij goed in de smaak gevallen, dus hoefde ik niet lang na te denken om positief te antwoorden op de vraag of ik haar tweede boek, De tweede weduwe, zou willen lezen voor een recensie. Ik ben erg benieuwd naar De tweede weduwe en nadat ik deze, gesigneerd en wel, persoonlijk in ontvangst heb mogen nemen, ben ik er direct in begonnen.

Het verhaal gaat over een journaliste, Laura Deckert, die tijdens een interview een geheim deelt en vrijwel direct daarna wordt vermoord. De vraag is duidelijk: heeft haar geheim te maken met haar dood?

Het verhaal zit vol met twists die je als lezer steeds op het verkeerde been zet. De personages zijn goed uitgewerkt en komen tot leven gedurende het verhaal. Je leeft echt met ze mee en je voelt hun pijn en ongeloof. Met name Laura en Susan komen goed tot hun recht.

Het verhaal is verdeeld in vier delen, zo lees je steeds vanuit een ander personage en vallen uiteindelijk alle puzzelstukjes pas op hun plek in het laatste deel.

Deel 1 vertelt het verhaal van Laura, over haar dood, leven en geheim dat ze met haar meedroeg tot het interview. In deel 2 maken we uitgebreider kennis met Susan en haar drang om de moord op Laura uit te pluizen, wat uiteraard niet zonder enig gevaar gepaard gaat. In deel 3 en deel vier, het slotstuk, worden de puzzelstukjes duidelijker en vallen ze uiteindelijk op hun plek. Knap gedaan en ik merk dat Sanne gegroeid is als schrijfster, met name het einde is verrassend en zit goed in elkaar.

De hoofdstukken zijn kort, soms wel erg kort, maar dat zorgt ervoor dat je als lezer door blijft lezen en het boek in een mum van tijd uit hebt. Ik kijk alweer uit naar het volgende deel!

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

De tweede weduwe krijgt van mij welverdiend 4,5 ster.

Lilian

Recensie-exemplaar persoonlijk mogen ontvangen van Sanne ter Zee, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)