Verstoten – Chris Ryan (9 augustus)

Nadat SAS-onderofficier Jamie ‘Geordie’ Carter eigenhandig heeft ingegrepen bij een dodelijke terroristische aanslag in Mali, wordt hij bestempeld als ‘lone wolf’ door jaloerse hogere officieren. Het maakt hem een buitenstaander in de eenheid. Carter krijgt een tweede kans met een volgende missie: het vinden van een verdwenen SAS-held genaamd David Vann, die inmiddels als schurk bestempeld wordt.

Vann werd uitgezonden naar Afghanistan om lokale rebellen te trainen om tegen de Taliban te vechten. Maar sindsdien is het stil en hebben de geplande aanvallen op belangrijke doelen niet plaatsgevonden. Carter volgt Vann door Afghanistan en Tadzjikistan en ontdekt de betrokkenheid van de kwaadwillende soldaat bij een samenzwering die tot ver voorbij het Midden-Oosten reikt, en een dreigende aanval die fatale gevolgen kan hebben voor de hele wereld.

Dodelijke cocktail – Nadine Barroso (2 augustus)

Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Maar wat zo mooi begon, eindigde in een nachtmerrie: slechts vier van hen keerden terug naar huis.

Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar lang dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee. Maar wie probeert hun zorgvuldig opgebouwde levens te ontwrichten en hen ervan te overtuigen terug te gaan naar de plek waar het allemaal begon?

Het leugenspel – Clare Mackintosh (8 augustus)

In de bergen van Wales gaat een spraakmakende realityshow van start. De deelnemers hebben ieder een geheim dat ze koste wat kost verborgen willen houden. Dan verdwijnt een van de deelnemers spoorloos. Rechercheur Ffion Morgan moet wat ze van de show gezien heeft vergeten en uitzoeken wie deze mensen werkelijk zijn, wetende dat ze geen van hen kan vertrouwen. Wanneer er uiteindelijk zelfs een moord wordt gepleegd, weet Ffion dat al haar verdachten een alibi hebben. . . én een geheim dat het waard is om voor te doden.

The night agent – Matthew Quirk (2 augustus)

In Matthew Quirks The Night Agent werkt fbi-agent Peter Sutherland in de crisiskamer van het Witte Huis: het hart van Amerika’s best bewaarde militaire geheimen. Hij bewaakt een noodtelefoon die nooit overgaat – tot vanavond…

Om 1.05 uur gaat de telefoon. Rose is doodsbang. Er zijn twee mensen vermoord en de moordenaar is nog steeds bij haar in huis. Eén van de slachtoffers gaf haar dit telefoonnummer met dringende instructies: ‘Vertel ze dat osprey gelijk had. Het is begonnen…’

Het telefoontje stort Peter in het hart van een complot dat al jaren in de maak is, eentje waarbij een Russische spion tot het hoogste niveau van de Amerikaanse overheid is doorgedrongen. Iedereen in het Witte Huis kan de verrader zijn. Om het land te redden kan Peter niemand vertrouwen.

De Hawthorne broers – Jennifer Lynn Barnes (29 augustus)

Grayson Hawthorne zou in de voetsporen van zijn schatrijke grootvader treden; het fortuin laten groeien en zijn familie beschermen. Daar bestond geen twijfel over. Inmiddels is de grote Tobias Hawthorne dood en zijn familie onterfd, maar sommige van zijn lessen zijn Grayson bijgebleven. Wanneer zijn halfzussen dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet hij wat hij het beste kan: zorgen dat de zaak wordt opgelost – efficiënt, effectief, genadeloos. En zonder dat gevoelens en emoties hem in de weg staan.

Jameson Hawthorne is een gokker, een sensatiezoeker, een spelletjesspeler. Als zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan Jameson de uitdaging dan ook niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen. Gelukkig leeft Jameson Hawthorne voor het onmogelijke.

Een kamer aan zee – Corina Bomann (8 augustus)

Kim stapt blind in de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze heeft net de liefde van haar leven verloren en weet niet hoe ze verder moet. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd.

Janet is net op weg naar haar oude cottage, als ze een jonge vrouw op de kliffen ziet staan. Uit angst dat zij zichzelf iets aan zal doen, rent Janet naar haar toe en weet haar ervan te overtuigen mee te gaan naar haar huis. Daar aangekomen vertelt Janet het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim, die gered werd en jarenlang als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Kim is diep ontroerd door de tragische liefdesgeschiedenis. Geeft Leandra’s verhaal haar de kracht om zelf weer in de liefde te geloven?

Een tweede kans in Thorndale – Suzanne Snow (1 augustus)

Het is zomer in het knusse dorpje Thorndale, maar sommige mensen hangt alsnog een donkere wolk boven het hoofd…

Om te trainen voor een triatlon en een recent trauma te verwerken, huurt Ben een vakantiecottage in Thorndale. Verhuurster Daisy is ervan overtuigd dat de rust en schoonheid van het dorp precies is wat de stadse, overwerkte Ben nodig heeft. Ze wil hem graag helpen de spanning die hij overduidelijk met zich meedraagt te verlichten, maar hoe dichterbij ze komt, des te harder duwt Ben haar weg. Dan komt ze erachter dat Ben een voorliefde voor paarden heeft, en laat Daisy nou vrijwilligerswerk doen bij het lokale paardenopvangcentrum. Is dit de eerste stap om de muur die Ben om zich heen heeft gebouwd af te breken?

Leave a Reply

  • (not be published)