Duivelse zee – Clive Cussler (17 augustus)

In 1959 in Tibet is een bijzonder Boeddhistisch artefact vermist geraakt tijdens de onrust van de communistische invasie. Wanneer Dirk Pitt zestig jaar later een vergeten vliegtuigcrash in de Filipijnenzee ontdekt, komen er nieuwe aanwijzingen naar het artefact aan het licht. Maar Pitt leert al snel dat hij niet de enige is die wereldschokkende ontdekkingen doet. Een groep Chinese militairen kapen een schip machtig genoeg om de diepe wateren van de oceaan in een ware duivelse zee te veranderen, en ook zij zijn het artefact op het spoor…

Verdronken – Kristina Ohlsson (3 augustus)

Een man wordt met een kogelgat in zijn borst voor zijn open haard gevonden. Vreemd genoeg draagt hij de trouwring van zijn dochter aan zijn pink. In een ander deel van de stad is een begrafenisondernemer wanhopig op zoek naar zijn broer. Een broer die door niemand anders lijkt te worden gemist. Tegelijkertijd worstelt een vrouw om de controle over haar leven niet te verliezen. Het wordt steeds moeilijker om zichzelf en haar kinderen te beschermen tegen haar echtgenoot. Fredrika Bergman en Alex Recht ontdekken een verband tussen de zaken, maar de dader lijkt hen steeds een stap voor lijkt te zijn.

Memoria – David Lagercrantz (22 augustus)

Claire Lidman is al veertien jaar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp. Het onderzoek leidt hen terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hij realiseert zich dat hij zijn aartsvijand van vroeger, Gabor Morovia, weer onder ogen moet komen. Intussen wordt Micaela continu lastig gevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekke’s dochter Julia is. 

Hildur – Satu Ramo (21 augustus)

Het leven bij de fjorden van IJsland is zwaar: het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid vergt het nogal wat van je. Ook van Hildur Rúnarsdóttir, rechercheur en hoofd van de nationale politieafdeling Vermiste kinderen. Om haar hoofd leeg te maken na een lange werkdag surft ze in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan. Hildur wordt op het werk gekoppeld aan de Finse Jakob Johanson, die ver van huis stage loopt om te ontsnappen aan zijn moeilijke thuissituatie. Ook hij ontdekt al snel dat de pittoreske fjorden hun schaduwzijde hebben. Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden, Jón. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Sirene – Winchester McFly (16 augustus)

Wanneer de gesloten, gelovige vissersgemeenschap op Urk wordt opgeschrikt door een gruwelijke massamoord in de haven, reizen rechercheur David Detta en zijn partner Tess de Winter erheen om de zaak op te lossen. Ze treffen een dorp in conflict aan waarbij iedereen in de gemeenschap naar de ander wijst. Maar wanneer er nog meer slachtoffers vallen begint Detta langzaam te vermoeden dat de échte dader niet aan land moet worden gezocht, maar in het woeste water dat dit beroemde dorp omringt…

Dolende geesten – Hilda Spruit (31 augustus)

Merthes biologische moeder ligt op sterven. Ze vraagt Merthe om een laatste brief aan haar ouders, Merthes grootouders, te bezorgen. Maar niemand weet waar ze wonen. Als de zoektocht van Merthe en haar vrienden op een dood spoor belandt, barst haar sluimerende paranormale gave los. Waarom lijken twee personages uit Rembrandts Nachtwacht een beroep op haar te doen? Merthe kan niet anders dan de aanwijzingen volgen, ook al leiden die tot een gevaarlijk avontuur.

Rendez-vous op Montmartre – Mirjam Mieserius (22 augustus)

Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; een nieuwe buurtbewoonster op Montmartre brengt ook de nodige verwarring met zich mee. Sofia begint te twijfelen of haar relatie nog toekomst heeft, maar kan ze wel zonder de man die voor haar onlosmakelijk met Parijs verbonden is?

Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…

Leave a Reply

  • (not be published)