Het magische moeras

Titel: Het magische moeras
Auteur: Michael Reefs
Serie: Marie Boe #2
Genre: Kind/jeugd
Uitgeverij: Billy Bones
Illustraties: Aleksandar Zolotic
Publicatiedatum: april 2022
Aantal bladzijdes: 176
Recensie: Amanda

Cover
Lekker kleurrijk maar toch ook spannend. Hierdoor is de cover erg aantrekkelijk. De o in Boe ziet eruit als een spookje, waardoor je ook gelijk weet dat het een spannend verhaal zal zijn. Centraal staat de koffer op de voorgrond, deze speelt ook een hele grote rol in het verhaal. Erg leuk en trekt zeker de aandacht in de winkel.

Auteur
Michael Reefs (1986) is een van de best gelezen Nederlandstalige kinderboekenauteurs van dit moment. Boek na boek weet ‘de avontuurlijkste schrijver van Nederland’ de jonge lezer met zijn originele en wonderlijke verhalen tot de laatste pagina te betoveren. Zijn avonturen sluiten aan op de tijdsgeest en beleving van kinderen. Het lukt hem als geen ander om ze aan het lezen te krijgen, en hun verbeelding te prikkelen.

Achterflap
Er is een nieuwe volle maan op komst en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan. Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzondere krachten: het vervult je diepste wensen… Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden?

Mijn mening
Heel handig, het boek begint even met een korte terugblik naar het voorgaande deel! Dus als je het eerste boek niet gelezen zou hebben (wat jammer zou zijn, want dit was ook een erg leuk boek) of als het al even geleden is, ben je gelijk (weer) op de hoogte. Daarnaast komen er gedurende de eerste hoofdstukken sowieso een aantal belangrijke dingen af en toe terug. Fijn als geheugensteuntje! Marie en Jasper hebben in het voorgaande deel zoveel spannende dingen meegemaakt, maar bijna een maand later is het weer zover. Het is weer bijna volle maan en dan kan Taran, de Geestenkoning, het Schaduwbos weer verlaten. Ze hebben hem vorige keer kunnen verzwakken, maar lukt het hen nog een keer?

Heel leuk om opnieuw op avontuur te gaan met Marie en Jasper, op zoek naar een manier om Taran te verslaan. Uiteraard gaat dit niet helemaal (of helemaal niet) zoals ze gepland hadden en raken ze behoorlijk in de problemen. Taran houdt iedereen van het eiland gevangen en Marie en Jasper zijn de enigen die hen kunnen redden. Met behulp van de Numori Waranja gaan ze de strijd aan. Natuurlijk probeert hun klasgenootje Janna erachter te komen wat ze nu toch allemaal in hun schild voeren. Maar ook dit gaat niet helemaal zoals zij gehoopt had.

Er is te veel op dit eiland gebeurd om iedereen te vergeven. Mijn hart is duister geworden door de verraders die onder jullie leven.

Weeral zo’n heerlijk boek. Een leuk en goed uitgewerkt verhaal met leuke en mysterieuze personages. Iedere keer ontdek je weer wat nieuws bij iedereen. Geheimen, mysterie, magie en actie zijn eigenlijk de belangrijkste omschrijvingen voor deze boeken. Maar ook hele belangrijke onderwerpen zijn vriendschap, vertrouwen en het tonen van moed. Met daarbij een eenvoudige en goed te volgen schrijfstijl, fijne bladspiegel en vrij korte hoofdstukken. Een geweldige aanvulling zijn de mooie illustraties die geregeld voorbijkomen. Hierdoor gaat het verhaal nog meer leven. Maar de QR-codes die af en toe voorbijkomen zijn helemaal leuk. Zo kom je meer over Janna te weten en krijg je bijpassende muziek te horen. Heerlijk interactief dus.

Ik heb genoten van dit tweede deel in de Marie Boe-serie en ik hoop dan ook dat er snel een derde deel komt. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat, want het is elke maand opnieuw volle maan…

Het magische moeras krijgt van mij 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)