De charmante schurk

Titel: De charmante schurk
Auteur: Evie Dunmore
Serie: Vrouwen van Oxford #2
Genre: Roman/Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Maya Denneman en Marion Drolsbach
Publicatiedatum: April 2022
Aantal bladzijdes: 479
Recensie: Bianca

Over de auteur
Evie Dunmore woont in Berlijn, maar studeerde in Oxford. Ze behaalde een master Diplomacy en als ze niet schrijft, werkt ze als consultant. Voor haar boeken wordt ze geïnspireerd door haar passie voor Engeland, romantiek, vrouwelijke pioniers en de victoriaanse tijd. Evie is een USA Today-bestsellerauteur, en De charmante schurk is het tweede deel in de Vrouwen van Oxford -serie.

Achterflap
Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, is furieus. Ze had het perfecte plan: een uitgeverij kopen om zo haar invloed in de strijd voor vrouwenrechten te vergroten. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen…

Lucie zal alles op alles moeten zetten om deze onweerstaanbare schurk te verslaan, die erop uit is haar plannen te dwarsbomen én haar hart te stelen.

Terwijl ze probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

Mijn mening
De charmante schurk is het tweede deel in de ‘Vrouwen van Oxford’ serie, in dit deel speelt Lucie de hoofdrol. Lucie is een vrouw die weet wat ze wil, ze vecht voor haar onafhankelijkheid en gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Gezien de tijdsperiode waarin dit verhaal zich afspeelt gaat het er anders aan toe dan in het heden, toch moeten vrouwen in deze tijd nog steeds vechten voor een machtspositie en wordt er onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

De charmante schurk was voor mij minder goed dan De hertog op zijn knieën, het verhaal was minder pakkend. De schrijfstijl van Dunmore wist mij dit keer niet goed te raken, pas in het laatste gedeelte kwam ik er beter in.

De personages zijn zeker goed uitgewerkt en vallen in de smaak, het gaat om de verhaallijn die wat te breed wordt uitgemeten. De liefde liet naar mijn beleving te lang op zich wachten, het draaide teveel om zakelijkheden waardoor de aandacht bij mij enigszins verslapte.

Toch is dit geen reden om het derde deel niet te gaan lezen, ik ben zeker benieuwd hoe het de vriendinnen verder zal vergaan en hoever zij willen gaan om hun doel te bereiken.

De charmante schurk krijgt van mij nipt 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)