Nachtwerk

Titel: Nachtwerk
Auteur: Nora Roberts
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Anne Jongeling & Bep Fontijn
Publicatiedatum: Juni 2022
Aantal bladzijdes: 473
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 230 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op 1 van de New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Harry Booth begon met stelen toen hij pas negen was: zijn moeder werd ziek en de rekeningen stapelden zich op. Toen zijn moeder de strijd tegen kanker verloor, ging hij door met zijn nachtelijke werk.
Harry reist door heel de Verenigde Staten, neemt telkens een nieuwe identiteit aan en is altijd op zijn hoede. Hij moet onopgemerkt blijven – en zich vooral niet binden. Wanneer hij Miranda Emerson ontmoet, stelt hij zich eindelijk open. Maar de krachtige band tussen hen moet verbroken worden want niet alle dieven houden zich aan Harry’s erecode. Sommigen willen behalve schilderijen en juwelen ook mensen bezitten.
Nadat Harry een lucratieve klus aanneemt van Carter Laporte, besluit Laporte dat hij Harry voorgoed aan hem wil binden. Laporte dwingt Harry het Baltimore Museum te beroven, waardoor hij Miranda moet verlaten en zonder uitleg verdwijnt. Hij weigert nog langer voor Laporte te werken – maar welke vermomming hij ook gebruikt, Laporte blijft hem achtervolgen. Om werkelijk vrij te zijn, zal hij Laporte moeten confronteren. Alleen dan zal Harry het geluk kunnen vinden met degene die hem meer waard is dan alles wat hij heeft gestolen.

Mijn mening:
In Nachtwerk draait het om het levensverhaal van Harry Booth. Zijn moeder was ernstig ziek, waardoor de rekeningen opliepen en hij op het verkeerde pad terechtkwam. Het lukte hem daarna niet om deze manier van bijverdienen te stoppen. Aangezien Harry een gevoelige jongen is koos hij er destijds voor om zijn vriendin Miranda hier niet bij te betrekken en verbrak elke vorm van contact, maar vergeten deed hij haar nooit.

Nachtwerk is een combinatie van romantiek en spanning maar helaas schiet dit verhaal naar geen van beide kanten goed door. Als ik een keus zou moeten maken kies ik de romantiek die heel het verhaal voelbaar is maar daarvan had mijns inziens (net als de spanning) meer in het verhaal mogen zitten. Het is een kabbelend verhaal met weinig hoogtepunten, dit zorgt dat de 475 bladzijdes te veel zijn om mij als lezer te blijven boeien. Ik houd zeker van dikke pillen, graag zelfs, maar dit verhaal was het met minder bladzijdes een groter succes geweest.

De schrijfstijl van Roberts spreekt mij normaliter zeer aan, zij weet romantiek en spanning vaak fraai te combineren, helaas is ook het vleugje erotiek te summier om mijn hart op hol te brengen, het duurt allemaal veel te lang.

Het thema waar Roberts voor gekozen heeft raakt me daarentegen wel, dit komt vooral in het eerste gedeelte van het boek goed tot uiting; je moet er niet aandenken dat een ernstige ziekte van je naasten ervoor zorgt dat je als het ware gedwongen wordt het verkeerde pad op te gaan.

Nachtwerk krijgt van mij nipt 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)