Nog een lijstje?!? Ja zeker! (en hierna nog 2, dan weet je dat vast..)

Minnaar – Charlotte Link (26 oktober)

In Minnaar, het vierde deel in de Kate Linville-serie van Charlotte Link, rijdt in het holst van de nacht een jonge vrouw in haar eentje door het verlaten gebied van de Yorkshire Dales. Het is een koude decembernacht, en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto. Kate Linville wordt op de zaak gezet en ontdekt al snel dat de vriend van de vrouw ook verdwenen is, én dat er een verrassende connectie is met een beruchte cold case…

Gletsjer – Suzanne Vermeer (25 oktober)

Maaike en haar zus Judith zijn samen op skivakantie in Duitsland. Vroeger gingen ze jaarlijks naar het gebied Garmisch-Partenkirchen, maar door Judiths politieke carrière zijn zulke tripjes onmogelijk geworden.
Wat begint als een weekje optimale zussentijd, verandert in een regelrechte ramp wanneer Judith verongelukt. Maar was het daadwerkelijk een noodlottig ongeluk? Maaike gelooft er niks van en gaat op onderzoek uit.

Geen plan B – Lee Child & Andrew Child (25 oktober)

Gerrardsville, Colorado. Een fataal incident. Twee getuigen. Een man ziet een vrouw zichzelf voor een bus werpen – duidelijk zelfmoord. De andere getuige is Jack Reacher. En hij ziet wat er werkelijk is gebeurd: een man in een grijze hoody en spijkerbroek, snel en stil als een schaduw, duwt het slachtoffer de dood in – voordat hij snel haar handtas grijpt en wegslentert. Reacher volgt de moordenaar te voet, niet wetende dat dit niet een willekeurige daad van geweld is. Hij maakt deel uit van iets veel groters… een sinistere, geheime samenzwering, met machtige mensen verstrikt in een uitgebreid complot dat geen ruimte laat voor fouten. Als er één stap in gevaar komt, moet de dreiging snel, stil en permanent worden verwijderd. Want als de dreiging Reacher is, is er geen plan B….

Zonder genade – Sterre Carron (4 oktober)

Esmée, een achtendertigjarige rechter, heeft alles om gelukkig te zijn: een mooi huis, een ambitieuze man, een zoontje van wie ze zielsveel houdt en leuke vrienden. Op een dag krijgt ze een geheimzinnige boodschap, waardoor ze weet dat het verleden haar heeft ingehaald en zij in gevaar is. Terwijl de jonge Jill als oppas aan het werk is, wordt zij opgeschrikt door een schaduw op de muur. Een paar seconden later hoort ze een schot. Als ze in paniek naar buiten kijkt, ziet ze een lichaam liggen. Hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team worden met deze mysterieuze zaak belast. Het slachtoffer is Lee Eelen, Jills ex-vriendje. Op het hele domein zijn geen vreemde sporen te vinden. Wie vermoordde de jonge student en wat is het motief van de dader? Wie liegt en wie vertelt de waarheid? Uit het onderzoek blijkt dat het slechts een kwestie van tijd is voor de moordenaar opnieuw zal toeslaan… 

Magma – Carina van Leeuwen (19 oktober)

Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week.
Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist.
Een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt.

De vondst van de vermiste docent Roger van Merle resulteert in een vernietigend rapport over het politieonderzoek destijds. Als reactie wordt in Den Haag een nieuw rechercheteam voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley, die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is.
Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha, die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op het spel…

Wolvenkoorts – Kerstin Ekman (25 oktober)

Ulf Norrstig, een oudere man en voormalig boswachter, ontdekt op weg naar zijn camper aan de rand van het bos sporen van een wolf, groter dan hij die ooit heeft gezien. Met zijn blik volgt hij het spoor en hij kijkt recht in de ogen van het indrukwekkende beest in de verte. Het oogcontact raakt hem diep en zet hem aan het denken over het leven, zijn huwelijk en de beslissingen die hij nam. Niet lang daarna wordt de wolf gedood, wat verboden is buiten het jachtseizoen. Wie heeft deze laffe daad begaan? Ulf, zelf een lone wolf, is erop gebrand de dader te vinden, maar binnen de dorpsgemeenschap sluiten de gelederen zich. 

De partizaan – Patrick Worrall (25 oktober)

Yulia en Michael, twee jonge wonderkinderen aan weerszijden van het IJzeren Gordijn, ontmoeten elkaar op een schaaktoernooi in Londen. Ze weten het nog niet, maar ze staan op het punt deel te nemen aan het dodelijkste spel dat ooit is gespeeld. Ze worden gevolgd door Greta, een meedogenloze verzetsstrijder die jaagt op enkele van de gevaarlijkste mannen ter wereld – mannen die ook op de radar staan van Vasili, de grootste spion van de Sovjet-Unie. Wat kunnen slechts vier mensen doen als de wereld steeds sneller in de richting van een onvermijdelijk en catastrofaal conflict beweegt?

Levensgevaar – Arttu Tuominen (11 oktober)

Een gemaskerd persoon eist online de verantwoordelijkheid op voor de aanslag op een nachtclub die geliefd is bij de LHBTQ+-gemeenschap van Pori. Hij verklaart de oorlog aan ‘de ziekte homoseksualiteit’. Politieman Henrik Oksman was die avond aanwezig in de club, gekleed als vrouw, maar hij vertrok met een andere man, vlák voordat de granaat tot ontploffing kwam… Geconfronteerd met extremistische groeperingen, racisme en intolerantie, zetten rechercheur Jari Paloviita en zijn team alles op alles om de zaak op te lossen en hun collega te beschermen.

Hydra – Matt Wesolowski (19 oktober)

Op een avond in 2014 slaat Arla Macleod haar moeder, vader en zusje dood met een hamer. Een verbijsterende daad die sindsdien bekendstaat als de Macleod-moorden. Nu ze vastzit in een inrichting, weigert Arla om iemand erover te spreken. Behalve Scott King, wiens Six stories-podcast een internetsensatie is. Maar King bevindt zich in een complexe zaak. Hij interviewt niet alleen Arla maar ook vijf getuigen, en vraagt zich af of Arla wel zo ontoerekeningsvatbaar was als haar advocaten altijd hebben beweerd.
Terwijl hij de zes verhalen ontleedt, wordt Scott een wereld in getrokken van dodelijke, verboden ‘spelletjes’ en mysterieuze ‘black-eyed kids’, die niet alleen in de waanideeën van een moordenares lijken te bestaan.

Kerstmis in het Cupcake Cafe – Jenny Colgan (18 oktober)

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Leave a Reply

  • (not be published)