En we gaan nog even door; wat voor moois verschijnt er nog meer deze maand?

Poolcirkel – Liza Marklund (18 oktober)

Op een zomernacht van 1980 in Stentrask, een rustig dorp in het uiterste noorden van Zweden waar de zon nooit ondergaat en de winters een totale duisternis zijn, verdwijnt Sofia Hellsten spoorloos. Samen met vier andere jonge studentes is ze lid van de boekenclub Poolcirkel. Veertig jaar later duikt haar hoofdloze lichaam op en start hoofdinspecteur Wiking Stormberg een onderzoek…

Het lot van de roos – K.T. Sterling (20 oktober)

Isabelle Allard loop stage bij het Instituut voor zeldzame en exotische ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Zelfs niet wanneer ze tijdens haar stage oog in oog komt te staan met een man – of is het een weerwolf? – dan nog blijft ze haar rationele zelve. Tot ze geconfronteerd wordt met haar eigen krachten. Een web van gevaar en leugens ontvouwd zich rondom haar. Ze zal snel logica aan de kant moeten zetten als ze wil overleven in een wereld die magischer en dreigender is dan ze ooit had gedacht.

Playa Blanca – Linda van Rijn (11 oktober)

Met haar vriend Ruben en een aantal vrienden vertrekt Laura van Diemen naar het zonnige Lanzarote voor een welverdiende vakantie. De afgelopen tijd hebben ze elkaar maar weinig gesproken en Laura kijkt ernaar uit om bij te praten en te relaxen met de mensen die zo belangrijk voor haar zijn. Eenmaal op het eiland is de vakantie alles wat ze ervan had verwacht: het hotel is geweldig, het weer heerlijk en ze genieten van lekker eten, het mooie eiland en het fijne strand.
Het strand van het dorp Playa Blanca is ook de plek waar ze Mike en Cynthia ontmoeten, een Nederlands stel dat een paar maanden in een villa op Lanzarote verblijft. Laura en haar vrienden raken aan de praat met de Nederlanders, die hen vervolgens uitnodigen voor een feest bij hen thuis. Dat feest blijkt alle verwachtingen te overtreffen: er is een dj, een bar en heel veel mensen. Laura kijkt haar ogen uit en geniet met volle teugen, tot ze zich ineens vreemd begint te voelen. Het volgende wat ze weet, is dat ze wakker wordt in haar hotelbed en dat haar hele lichaam pijn doet.
Zowel Ruben als haar vriendin Benthe denkt dat Laura gedrogeerd is en ze halen haar over om naar de politie te gaan. Die onderzoekt de zaak en doet een vreselijke ontdekking…

Code zwart – Chris Ryan (28 oktober)

Een reeks gruwelijke moorden vindt plaats in Dubai, Ghana en Amerika. De slachtoffers zijn allemaal verbonden met de sas, de Special Air Service. Op de thuisbasis in Groot-Brittannië, in Hereford, realiseert Danny Black zich dat de slachtoffers iets heel specifieks gemeen hebben: allen waren ze betrokken bij de training van de jonge soldaat Ibrahim Khan.

Khan werkt tegenwoordig als MI6-undercoveragent bij Islamitische Staat. Danny Black besluit hem te zoeken met de hulp van Khans MI6-contactpersoon, die hem naar de bibliotheek van oude manuscripten in Damascus leidt. Via de Syrische woestijn komt hij uit in Wales, in de Brecon Beacons. Daar ontdekt Danny dat hij eindelijk zijn gelijke heeft gevonden, zijn dodelijkste vijand – en het is de laatste persoon die hij had verwacht.

Tussen twee vuren – Laura Diane (31 oktober)

In het jaar 2038, nadat orkaan Andrea het zuiden van Florida heeft verwoest, wordt de achttienjarige Ayla met duizenden anderen opgevangen in een van de parken van Walt Disney World: het Magic Kingdom. Wonen in een attractiepark, het klinkt als een sprookje. Tot er voedselschaarste dreigt en de raad van bestuur liegt over de ware oorzaak. Ayla is vastberaden de waarheid te achterhalen. 

Offer – Toni Coppers (31 oktober)

Vier meisjes verdwijnen in het woud. Het dorp zwijgt. Dan worden ze gevonden… Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt, op zoek naar zichzelf en – om de lokale natuurvereniging blij te maken – ook op zoek naar een wolf. In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, zo goed als zonder internet en telefoon, afgesloten van de wereld. Het is een dorp van oudjes, maar ook van zonderlingen en mensen die je ’s nachts liever niet tegen het lijf loopt. Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend. Alex Berger laat zijn wolf achter om mee te jagen op een veel gevaarlijker roofdier dat zich schuilhoudt in de bossen rond Suxy. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen… Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi. 

Miss Merkel en de moord op het kerkhof – David Safier (25 oktober)

De tuinman is niet altijd de moordenaar, soms is hij het lijk. Angela realiseert zich dit wanneer haar mopshond het lijk van de tuinman ontdekt op de begraafplaats van Klein-Freudenstadt. De dode zit ondersteboven in de grond, alleen zijn benen steken eruit.
De moordverdachten zijn allemaal te vinden in twee vijandige begrafenisondernemersfamilies. Aan Miss Merkel de taak om de zaak op te lossen. Een zaak die wat verder in haar privéleven graaft dan het haar man Achim lief is…

De retraite – Emma Haughton (27 oktober)

Zoey herinnert zich niets meer van gisteravond. Maar ze weet wel dat er iets heel vreemds is gebeurd. Want ze is niet meer in New York. Ze wordt wakker in de woestijn, in een wit gebouw dat ze niet herkent, en ze is alleen. Als ze ontdekt dat ze is opgenomen in The Sanctuary, een discreet, mysterieus, geïsoleerd toevluchtsoord ver weg van het normale leven is ze verbijsterd. Ze weet dat ze geheimen heeft, en problemen, maar ze dacht dat ze alles onder controle had. Naarmate ze meer tijd doorbrengt met andere bewoners, begint ze eerlijker te worden over waarvoor ze op de vlucht is. Tot ze zich realiseert dat niet iedereen in The Sanctuary het beste met haar voor heeft en dat iemand misschien wel een moordenaar is.

Live and let die – Ian Fleming (12 oktober)

James Bond krijgt een nieuwe zaak en reist naar New York om voodooleider Mr. Big te schaduwen. Hij wordt ervan verdacht grote bedragen te storten om Russische spionmissies te financieren. Bond komt terecht in de wijk Harlem, waar hij samen met zijn CIA-vriend Felix Leiter verwikkeld raakt in duistere praktijken…

De charmante cadeauwinkel – Manuela Inusa (4 oktober)

De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uit-gerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

Het brievenspoor – Tracy Rees (6 oktober)

Op het landgoed van haar familie vindt de achtjarige Aurelia een baby in de sneeuw. Aurelia haalt haar ouders over het kind te adopteren en noemt haar Amy Snow. De twee meisjes groeien op als zusjes, maar als Aurelia op haar 23ste overlijdt wordt Amy onmiddellijk van het landgoed verbannen.

Maar helemaal breken met de familie kan ze niet: Aurelia heeft Amy een behoorlijke erfenis nagelaten, inclusief een mysterieuze reeks brieven met aanwijzingen. Als Amy de aanwijzingen opvolgt wacht haar een ontdekking die haar leven voorgoed zal veranderen…

Leave a Reply

  • (not be published)