Sophia's Hoop

Titel: Sophia’s hoop
Auteur: Corina Bomann
Serie: De kleuren van schoonheid #1
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Vertaling: Lilian Caris, Iris van der Blom
Verschijningsdatum: juni 2021
Aantal bladzijdes: 457
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten. Bij Boekerij verschenen al meerdere succesvolle romans, waaronder de vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie, Het vlindereiland, De jasmijnzussen en De stormroos

Achterflap:
Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.

Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot mode-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.

Mijn mening:
Sophia’s hoop is het eerste deel in de nieuwe trilogie De kleuren van schoonheid waarin alles draait om de jonge Sophia.

Het verhaal begint in 1926, je gaat letterlijk terug in de tijd. Sophia belandt in een schandaal wat eigenlijk geen schandaal hoeft te zijn. Helaas denken haar ouders daar anders over, ze laten hun dochter vallen als een baksteen. Triest dat het zo loopt, maar Sophia besluit iets van haar leven te gaan maken. Ze vertrekt naar Parijs om daar haar dromen na te jagen.
Dit verloopt niet zonder slag of stoot, Sophia krijgt flink wat tegenslagen te verwerken maar zo sterk als ze is laat ze zich niet uit het veld slaan.
Sophia is daadkrachtig, loyaal en vooral sociaal, een vrouw naar mijn hart. Ze wil zowel carrière maken als de liefde opnieuw vinden maar deze twee dingen lijken niet samen te kunnen gaan.

In Sophia’s hoop start het leven van Sophia als zelfstandige eenzame vrouw die zich langzaam ontpopt tot een strijdlustige carrièretijger met een hart van goud.
De weg die ze aflegt is lang en zal zeker in de volgende delen verder tot ontplooiing komen, een verhaal wat nog niet af is, dat voel je aan alles.
Het is een historische roman die je mee terugvoert in de tijd, een tijd waarin social media nog niet bestond, zelfs bellen was niet eenvoudig. Toch merk je tijdens het lezen dat mensen in deze tijd contact misten wat nu wereldwijd heel makkelijk gelegd kan worden. Een roman waarbij je even lekker weg zwijmelt naar lang geleden, toen alles beter was, of juist niet?

Bomann schrijft met gevoel, zowel wat betreft personages als qua omgeving, zij kan de sfeer van de verschillende plaatsen zo overbrengen dat je het gevoel hebt daar ook echt te zijn.
Ik ben heel benieuwd hoe het Sophia verder zal vergaan en gun haar alle goeds voor de toekomst.

Sophia’s hoop krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.


Leave a Reply

  • (not be published)