Kerstgeluk

Titel: Kerstgeluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Serie: Geluk #5
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Kobo originals
Publicatiedatum: oktober 2022         
Aantal bladzijdes: 124 (ebook)
Recensie: Brenda

Auteur
Saskia M.N. Oudshoorn is geboren in Rotterdam, en de stad waar ze werkt, heeft nog steeds een warm plekje in haar hart. Haar opa’s en oma’s en dus ook haar ouders woonden in respectievelijk het Oude Westen en in Kralingen. Veel van de verhalen spelen zich dan ook voor een groot gedeelte in of rond Rotterdam af.  Naast haar werk is ze sinds 2014 Gemeenteraadslid. Als auteur heeft ze meerdere feelgoods en vrouwenthrillers geschreven.

Achterflap/samenvatting
Hoe eindigt dit bizarre jaar voor Liv, Matthew, Laurens, Kate, hun familie en vrienden?

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

Mijn mening
Dit is het laatste deel van de serie. De eerste delen heb ik niet gelezen, maar het was erg prettig dat er van ieder deel een korte samenvatting werd gegeven zodat je een goed beeld van de personages kreeg.

Kerstgeluk is een heerlijke feelgood en geeft de kerstsfeer goed mee. Je krijgt direct zin in de feestdagen.

Saskia M.N. Oudshoorn heeft een mooi en leuk verhaal weten neer te zetten. Jammer genoeg had het maar 124 bladzijdes, het was ook heel snel uit, veel te snel! Dat vond ik dan wel een minpuntje of je kan het positief zien. De auteur heeft een fijne schrijfstijl dat je wel wilt blijven lezen.

En als je nog niet weet wat je wilt eten met Kerst: er staan hele menu’s beschreven wat ze geserveerd hebben bij het diner voor de kerstmarkt.


Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Kerstgeluk krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)