Een nieuw jaar, een nieuwe maand…..nieuwe boeken!!

De Cock en de ongehoorde moord – Baantjer (17 januari)

Wanneer rechercheur De Cock wordt gevraagd mee te werken aan een podcast over een cold case, doet hij dat graag. Dat hij er indertijd niet in slaagde de spraakmakende moord op een jonge vrouw op te lossen, is iets dat nog altijd aan hem knaagt. Het enthousiasme waarmee de bevlogen podcastmaker Sam de Vlieger aan de slag gaat, wordt bruut verstoord als hij vermoord wordt aangetroffen op het terrein van de Westergasfabriek.
Kwam hij te dicht in de buurt van de moordenaar?
De Cock raakt ervan overtuigd dat het onderzoek naar de dood van Sam ook naar de oplossing van de moord op de jonge vrouw zal leiden. Hij voert een verbeten strijd met de moordenaar, die hem steeds een stap voor lijkt te zijn…

De ogen van osiris – Oliver Potzsch (12 januari)

Wenen, 1894. Het personeel van het Kunsthistorisches Museum doet een gruwelijke ontdekking. In een ondergrondse opslagruimte bevindt zich een sarcofaag met daarin geen mummie uit het Oude Egypte, maar het zorgvuldig gemummificeerde lijk van Alfons Strössner, een beroemde egyptoloog die kortgeleden nog springlevend was. Om de moordenaar te achterhalen werkt detective Leopold von Herzfeldt samen met doodgraver Augustin Rothmayer. Die weet te vertellen dat professor Strössner twee jaar lang betrokken was bij de uitgraving van de Egyptische tombes van Deir el-Bahri, Arabisch voor ‘het klooster van de zee’. Is de professor slachtoffer geworden van een eeuwenoude vloek?

Ondertussen krijgt forensisch fotograaf Julia Wolf een andere zaak op haar bordje. In de nieuwe dierentuin bij het Prater is een dierenverzorger verminkt door een leeuw. Alles duidt op een ongeluk, maar de hoofdverzorger vermoedt kwade wil. Al snel realiseren Julia, Leopold en Augustin zich dat de twee zaken met elkaar verbonden zijn. Het spoor leidt naar de sociale elite van het chique negentiende-eeuwse Wenen, die even rijk als gewetenloos is.

De loge – Heather Gudenkauf (18 januari)

Wylie Lark vindt het in eerste instantie helemaal niet erg dat ze ingesneeuwd raakt. Ze heeft zich namelijk teruggetrokken in een authentieke, afgelegen boerderij om haar nieuwe boek te schrijven. En een gezellig haardvuur en volledige stilte zijn precies wat ze daarvoor nodig heeft.

Toch bekruipt haar af en toe iets van angst, want in hetzelfde huis zijn decennia eerder twee mensen in koelen bloede vermoord en is een meisje spoorloos verdwenen. Dan ontdekt ze een jongetje buiten in de sneeuw. Waar komt hij vandaan? Wylie neemt het kind in huis en gaat op zoek naar antwoorden. Maar al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen zijn…

Het perfecte zusje – Anna van den Breemer (31 januari)

De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden. Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt? 

Gebroken stemmen – Lotte Leenaerts (11 januari)

Wanneer een jonge vrouw brutaal vermoord wordt teruggevonden, raakt voormalig gerechtspsychologe Jade Van Hoof tegen haar wil betrokken bij het onderzoek. Ondanks haar woelige verleden met commissaris David Speltinckx kan ze niet anders dan de speurders bijstaan, zeker wanneer een tweede lichaam opduikt. Opnieuw van een roodharige vrouw met krullen, die op dezelfde manier om het leven werd gebracht als het eerste slachtoffer. Terwijl de media op de zaak springen, werken Jade en David tegen de klok om een einde te maken aan deze gruwelijke moorden. Kunnen ze de seriemoordenaar stoppen voor hij een nieuw slachtoffer maakt? En brengt deze zaak hen weer dichter bij elkaar? 

Het kleine straatje met het grote hart – Manuela Inusa (10 januari)

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we de vriendinnen terwijl zij lief en leed delen. Het kleine straatje met het grote hart

Verrassing! In het zesde deel gaan we terug naar waar het allemaal begon: het leven van Valerie Bonham, de eerste vrouw die honderd jaar geleden een winkeltje in Valerie Lane opende en zo veel klanten wist te betoveren dat ze de straat naar haar vernoemden.

Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam. Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar hoe moet het dan met jeugdliefde Hidde? En Friesland verlaten is geen optie, want het houdt de herinnering aan haar dierbare moeder springlevend. Of heeft haar tweestrijd meer te maken met Thijs, een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

Leave a Reply

  • (not be published)