Titel: De laatste zet
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Serie: Het Hawthorne-mysterie #3
Genre: Young Adult, Contemporary
Uitgeverij: Blossom Books
Vertaald door: Elise Kuip
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 403
Recensie: Amanda

Cover
Een supermooie en aantrekkelijke cover die perfect past bij de voorgaande twee delen van de trilogie. Waar deel 1 blauw was en deel 2 groen, is voor het derde en laatste deel gekozen voor rood. Ook hier staan weer allemaal voorwerpen afgebeeld die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken lijken te hebben. Maar na het lezen van het boek allemaal een belangrijk onderdeel van de puzzel blijken te zijn.

Auteur
Amerikaanse schrijfster Jennifer Lynn Barnes schreef haar eerste gepubliceerde roman toen ze nog maar 19 jaar oud was. En er lagen -nog voor ze afstudeerde- maar liefst 5(!) verschillende titels met haar naam op het omslag in de schappen. Na haar tijd aan de Cambridge University werd ze universitair hoofddocent aan de Universiteit van Oklahoma, waar ze een dubbele aanstelling heeft in psychologie en professioneel schrijven. Jennifer bezit een sterk staaltje schrijverskunst en heeft al een aantal YA (zowel thrillers als romans) op haar naam staan.

Achterflap
Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.

Mijn mening

IK WIN UITEINDELIJK ALTIJD.

Nadat ik voorgaande twee delen met veel plezier had gelezen, keek ik ontzettend uit naar dit derde en laatste deel in het Hawthorne-mysterie. Het deel waarin Avery eindelijk 18 wordt én een jaar in Hawthorne house woont en ze dus de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne officieel erft. Maar voor het zover is, moet er nogmaals druk gepuzzeld worden, want de strijd om de miljarden wordt steeds grimmiger, maar wie is nou toch de tegenstander? Wie is te vertrouwen en… wie niet?

Ook nu gaat Avery weer op onderzoek uit met behulp van de Hawthorne-broers. De puzzels en raadsels die ze op moeten lossen worden steeds ingewikkelder en gevaarlijker. Iemand probeert ervoor te zorgen dat de zorgvuldig opgebouwde schil rondom Avery langzaam wordt afgepeld. Beveiligingspersoneel wordt weggesnoept, de pers wordt tegen haar opgezet, mensen worden omgekocht. Allemaal om Avery schade te kunnen berokkenen. Maar Avery laat zich niet kennen en zet alles op alles om te beschermen wat van haar is…

Zelfs als je dacht dat je onze grootvader tot dit besluit hebt gemanipuleerd, weet ik zeker dat hij uiteindelijk degene is geweest die jóú heeft gemanipuleerd.

Wat een heerlijk boek was dit weer! Vlot geschreven, vol spanning en intriges en perfect uitgewerkte personages. Je wordt meegezogen vanaf bladzijde één in een web vol puzzels, raadsels en intriges. Maar ook in onvoorwaardelijke vriendschappen, liefde en familieaangelegenheden. Barnes weet je steeds weer op het verkeerde been te zetten en te verbazen met haar plotwendingen. De ontknoping is niet geheel een verrassing, maar wel een bevredigende afsluiter van de trilogie.

De laatste zet van Jennifer Lynn Barnes krijgt van mij 5 mooie sterren. Ik vind het jammer dat het verhaal rondom Avery nu klaar is, ik ga haar en de Hawthorne-broers missen!

Amanda

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)