We gaan nog even door, dit is het tweede overzicht (van de zes) van de te verwachten boeken in februari!

Jeugdzonde – Patterson & Barker (14 februari)

Tijdens zijn eerste avond bij het politieteam van Detroit wordt Walter O’Brien naar een plaats delict gestuurd. Een doodsbange jonge vrouw zit weggedoken onder de wastafel, de spiegel is aan gruzelementen. Op het bed ligt een oude man die op het eerste gezicht een natuurlijke dood is gestorven. Tijdens de terugrit naar het bureau weet de vrouw te ontsnappen: ze verdwijnt spoorloos. Het is voor de politie onmogelijk om de zaak af te sluiten en voor O’Brien om haar te vergeten.

Jaren later is de inmiddels ervaren O’Brien gepromoveerd tot rechercheur. Hij is nog altijd gefascineerd door de vrouw die hem destijds door de vingers glipte. Dan blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar de vrouw, die nu de naargeestige bijnaam de Zwarte Weduwe draagt. Langzaam legt hij een reeks dodelijke geheimen bloot die weliswaar niet in Detroit is begonnen, maar, als het aan O’Brien ligt, daar wel degelijk zal eindigen.

Vriespunt – Arne Dahl (21 februari)

Na een koude winter in Zweden onthult het voorjaar het ene lijk na het andere. Sam Berger, Molly Blom en Deer, hun contact bij de politie, vermoeden een verband tussen de verschillende doden. En erger nog: de winter mag dan wel voorbij zijn, het moorden is dat waarschijnlijk niet. Kunnen Sam, Molly en Deer de moordenaar nog tegenhouden, of is de waarheid nog gruwelijker dan ze ooit hadden kunnen denken?

Doelwit (The Gray Man 2) – Mark Greaney (15 februari)

Geheim agent Court Gentry staat bekend als The Gray Man: de perfecte moordenaar die bij het uitvoeren van missies geen enkel spoor achterlaat. Wanneer hij door zijn collega’s bij de CIA wordt verraden, is hij genoodzaakt zich tegen hen te keren om te overleven.

Dan krijgt Court van een dood gewaande oud-collega een verzoek dat allesbehalve risicoloos is en waarvoor hij naar verschillende locaties in Azië en Afrika moet reizen. Zijn opdracht: een doelwit ontvoeren en vervolgens overdragen aan het CIA-team, dat hem inmiddels naar het leven staat…

Het kerkhof van de zee – Aslak Nore (21 februari)

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vergaat een schip met aan boord Noorse burgers en Duitse militairen; er wordt aangenomen dat het op een mijn is gevaren. De jonge schrijver Vera en haar zoontje worden gered, maar haar man komt om.

Vijfenzeventig jaar later loopt Vera de zee in, en ze komt niet meer terug. Met haar verdwijnen ook haar memoires over de scheepsramp en de familietrauma’s. Maar haar kleindochter Sasha is vastberaden de waarheid te achterhalen; ze heeft namelijk ontdekt dat Vera twijfelde over de ware toedracht van de ramp. Tegelijkertijd wordt er binnen de welgestelde familie een vuil spel gespeeld over de nalatenschap en de opvolging in het familieconcern. Welke geheimen herbergt het scheepswrak op de bodem van de zee?

Blinde woede – Thunberg (17 februari)

Malmö, 10 mei 2019. Een Zweeds bedrijf wordt verzwolgen door een allesverwoestende vlammenzee. Wanneer het vuur is geblust, treft de politie de verbrande resten aan van twee mannen en een mysterieus symbool met de woorden ‘Fight back’ erop. De brand kan geen toeval zijn. Bij verschillende protestacties over heel Europa duikt steeds hetzelfde symbool op. Bij Eurojust in Den Haag wordt een onderzoeksteam op de zaak gezet, met de Zweedse Esther Edh aan het hoofd. Het duurt niet lang voordat ze terechtkomen in een zenuwslopende race tegen de klok om een nieuwe aanslag te voorkomen. 

Het boekwinkeltje in de vuurtoren – Sharon Gosling (22 februari)

Ruim tweehonderd jaar geleden is er in een klein dorpje in het Schotse binnenland een vuurtoren gebouwd die nu dienstdoet als boekwinkel. De eigenaar van de vuurtoren, Cullen MacDonald, is de laatste afstammeling van de familie die de vuurtoren heeft gemaakt. De vuurtoren trekt excentrieke karakters aan, waaronder Rachel Talbot. Sinds vijf jaar woont en werkt zij er, maar als Cullen overlijdt, is het onduidelijk wat er met de vuurtoren gaat gebeuren. Rachel ontdekt een geheim op de zolder van de vuurtoren en probeert samen met Toby – een journalist die naar het dorpje is gekomen om in alle rust zijn memoires te schrijven – meer te weten te komen over de eerste eigenaar van het vuurtoren. Dit brengt haar niet alleen dichter bij de vuurtoren en het dorp, maar ook bij zichzelf.

Leave a Reply

  • (not be published)