Alter ego – Esther Verhoef (28 maart)

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.
Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Dolende zielen – Angela Marsons (3 maart)

Wanneer archeologen een verzameling menselijke botten ­vinden bij een opgraving in Black Country, wordt een doodgewoon veld plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat het graf meer dan één lichaam bevat. De menselijke resten zijn onvoorstelbaar toegetakeld: ze zitten vol sporen van kogelgaten en dierenvallen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt, en samen ontdekken ze de duistere geheimen die de families in Black Country verbergen. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de meest gecompliceerde zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar – en de klok tikt door. Kan ze de zaak oplossen en hen redden voordat het te laat is?

Kroongetuige – Patricia Cornwell (21 maart)

Hoofdpatholoog-anatoom Kay Scarpetta is met veel tegenzin kroongetuige in een sensationeel moordproces wanneer ze schokkend nieuws ontvangt. De zus van de rechter is dood aangetroffen. Op het eerste oog lijkt het op een simpele inbraak, maar dan ontdekt ze dat er niets is gestolen. En waarom ligt de tuin bezaaid met dode planten en insecten? Hoewel er geen duidelijke doodsoorzaak is, herkent Scarpetta de onmiskenbare tekenen, en ze weet dat het ergste nog moet volgen. De forensisch patholoog komt in gevecht met een krachtige tegenstander die haar terugbrengt naar het verleden, en de tijd die ze nog heeft om de moordenaar te vangen raakt snel op…

Niet mijn schuld – Victoria Selman (16 maart)

Sophie is in shock: op haar deurmat ligt een envelop die is verstuurd vanuit Battlemouth Prison. De afzender? Matty Melgren, ook bekend als ‘de Schaduw’, een seriemoordenaar die twintig jaar geleden Noord-Londen terroriseerde en meerdere jonge vrouwen vermoordde. Maar dat is niet hoe ze Matty kent.

Ze kent hem doordat hij in die periode een relatie had met haar moeder en hij als een vader voor haar was. Ze kent hem als de man die met haar speelde, die haar aan het lachen maakte en van wie ze zielsveel hield. Tot hij werd opgepakt en Sophie en haar moeder radeloos achterbleven, met talloze vragen, twijfels en schuldgevoelens.

En nu zoekt hij weer contact: hij wil haar zien. Dat betekent dat ze misschien eindelijk antwoord kan krijgen op de vragen waar ze al decennia mee rondloopt. Maar is ze er wel klaar voor om de waarheid te kennen?

Alles op alles – Paul Cleave (28 maart)

Hoever zal hulpsheriff Noah gaan om zijn belofte aan Alyssa’s vader na te komen? Zeker als hij alles al een keer verloren heeft… Een aangrijpende nieuwe thriller van meesterverteller Paul Cleave. Wanneer Alyssa Stone vermist raakt, weet hulpsheriff Noah Harper dat hij heel wat grenzen moet overschrijden om het jonge meisje te vinden. Maar zijn reddingsactie kost hem zijn vrouw, zijn baan en zijn woonplaats. Wanner Noah twaalf jaar later een nieuw leven heeft opgebouwd, krijgt hij ineens een telefoontje. Alyssa is weer verdwenen en haar vader wil dat Noah de belofte nakomt die hij al die jaren geleden deed – dat hij ervoor zou zorgen dat haar nooit meer iets slechts overkwam. Noah moet zichzelf de vraag stellen: hoever wil hij gaan om haar te vinden? Het zou betekenen dat hij moet terugkeren naar Acacia Pines. Het zou betekenen dat hij oog in oog komt te staan met zijn verleden. Het zou betekenen dat hij alles op alles moet zetten.

Schijn bedriegt – Marina Palmer (21 maart)

Ruth Miller gaat werken als persoonlijk assistent van een rijke Russin. Maar niets is wat het lijkt in de bedrieglijke Russische onderwereld in Londen. Kan Ruth ontsnappen aan deze schijnwereld? Wanneer Ruth Miller een verloren sjaal vindt en teruggeeft aan de superrijke Russin Elena Shilkov, wordt haar een droombaan als persoonlijke assistent aangeboden. Ruth krijgt onderdak, een creditcard, een complete garderobe. Ze is goed in haar werk: geschenken uitdelen, gala’s bijwonen, omgaan met de high society die vecht om Elena’s aandacht. Dan begint de sinistere waarheid zich te openbaren, dat niets is wat het lijkt in Elena’s gevaarlijke, bedrieglijke Russische onderwereld in Londen. Ruth moet maken dat ze wegkomt. Maar misschien is het al te laat…

Het perfecte plaatje – Jane Fallon (7 maart)

Joni had nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens ‘als zichzelf’ te ontmoeten. Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachten – tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen met wie hij afspreekt, Saffy en Mary, besluiten de drie het er niet bij te laten zitten en beramen een plan. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout…

Elke zomer daarna – Carley Fortune (3 maart)

Na een onverwacht telefoontje reist Percy af naar het kleine dorpje aan het meer waar ze in haar tienerjaren de zomervakanties heeft doorgebracht. Als dertienjarig meisje ontmoette ze hier haar eerste liefde Sam. Zes zomers lang brachten ze al hun tijd samen door en ze leken voorbestemd om dat nog vele zomers te doen. Maar toen Sam naar de universiteit ging, ontstonden er scheurtjes in hun relatie en na een grote fout besloot Percy het uit te maken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken of gezien.

Nu, twaalf jaar later, is ze echter terug en is het onmogelijk om Sam te ontlopen. En met elk moment dat Percy en Sam samen zijn, dringt hun gezamenlijke geschiedenis zich meer aan hen op. Maar is hun liefde groter dan de fouten die ze destijds hebben gemaakt?

Vuur – Lara Reims (30 maart)

Crio is ziek. Al zijn hele leven. Hij ligt in bed, volgt online les en wordt verzorgd door een verpleegbot. Gelukkig heeft hij Mika, zijn beste vriendin. Mika is ook ziek, maar samen leiden ze een virtueel leven. Tot Mika op een dag offline is. Ze is nergens te bekennen. Crio besluit haar te gaan zoeken. Hij heeft er genoeg van om af te wachten of de artsen hem beter kunnen maken.

Zijn zoektocht voert hem naar het huis van Mika in Oost-Europa, maar ze is er niet. Crio wordt ontvoerd en komt op een plek waar wonderlijke experimenten worden uitgevoerd. Hij ontmoet een robot die een mens wil worden, en een jongen die verlangt naar de superkrachten van een robot. Crio maakt vrienden en ontdekt de waarheid over zichzelf. En over Mika. Lukt het Crio om zijn vriendin en zichzelf te redden?

Leave a Reply

  • (not be published)