In het duister

Titel: In het duister 
Auteur: Sharon Bolton
Serie: Lacey Flint #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door: Anda Witsenburg
Publicatiedatum: mei 2023
Aantal bladzijdes: 492
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sharon Bolton (Lancashire, 1960) is winnaar van de Mary Higgins Clark Award en genomineerd voor de ITW Thriller Award, de CWA Gold Dagger en de Barry Award. Ze werkte in marketing en pr voordat ze fulltime ging schrijven. Ze woont met haar man en zoon in de omgeving van Oxford

Achterflap:
Als een baby vanuit een kinderwagen de Theems in wordt gegooid, is politieagent Lacey Flint precies op tijd om een tragedie te voorkomen. Maar wie wil er een kind iets aandoen?
Inspecteur Mark Joesbury vreesde al dat er iets ging gebeuren. Bij onderzoek op het darkweb heeft zijn team een reële dreiging vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groepering die bekendstaat als ‘incels’. Joesbury’s team probeert de kern van de groep binnen te dringen, maar op de websites is iedereen anoniem, en het incel-leger is eindeloos groot.
De aanval op de baby is slechts het begin van een hele reeks aanvallen op vrouwen, met als enige doel om hen te terroriseren. En de leiders van de incels lijken Lacey Flint inmiddels te zien als de belichaming van alles wat zij haten – iets wat haar in groot gevaar brengt…

Mijn mening:
Het laatste deel met Lacey Flint in de hoofdrol dateert alweer van 2018, toch pak je in dit deel van de serie zo de draad weer op. Het is niet alleen Lacey Flint die je bij blijft maar ook de rol van de Theems die steeds weer terugkeert. Zelf heb ik de rivier nog nooit in het echt gezien maar als dat gaat gebeuren weet ik dat ik direct aan Lacey Flint en haar woonboot zal denken. De Theems maakt door de schrijfstijl van Sharon Bolton een bijzondere indruk, er gebeurt daar van alles wat je misschien niet direct zult verwachten.

Bolton schrijft haar thrillers met gevoel voor diepgang, ze zijn spannend maar vooral de personages maken indruk. Bolton schrijft met sfeer, alsof je zelf meereist in de verhalen.

In In het duister snijdt ze op meerdere fronten belangrijke thema’s aan. Zowel het darkweb als de oprichting van steeds weer nieuwe groeperingen die ver gaan om een grote schare volgers te verzamelen roepen bij mij enge gedachten op, helaas allebei te realistisch.

Bolton heeft in dit boek gebruik gemaakt van een voorval uit het verleden van Lacey Flint, dit heeft ze als een rode draad door het verhaal laten lopen en ik vraag me soms echt af hoe mensen het kunnen bedenken. Bolton sluit dit boek af met een cliffhanger op het persoonlijk vlak van Lacey Flint en ik hoop echt dat we geen vijf jaar op een vervolg hoeven te wachten. 

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 5

In het duister krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)