Oog om oog – M.J. Arlidge (8 augustus)

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

De laatste orphan – Gregg Hurwitz (16 augustus)

Evan Smoak – alias Orphan X – is zijn achtervolgers altijd te snel af geweest. Totdat hij een klein foutje maakt. Nu ligt zijn lot in handen van de president van de Verenigde Staten, die hem een eenmalig aanbod doet: in ruil voor zijn leven moet Evan iemand uit de weg ruimen die te machtig en gevaarlijk is om te laten leven. Maar Evan heeft zich één ding heilig voorgenomen: hij zou zijn dodelijke vaardigheden alleen nog maar inzetten tegen personen die het ook daadwerkelijk verdienden. Nu moet hij beslissen wat belangrijker is – zijn principes of zijn leven.

Het Stockholmsyndroom – Ellen Lina (22 augustus)

Lauren wordt samen met haar zoontje Xavian overvallen in hun tuin. Zes mannen gijzelen Xavian, maar wanneer Lauren smeekt om hem vrij te laten in ruil voor haar, wordt zij in het huis gevangengehouden. Waarom is haar gezin het doelwit van een gijzeling? Lauren probeert erachter te komen en ondertussen te ontkomen aan de brute agressie van de gijzelnemers. Gelukkig heeft Lauren Yvar, de enige gijzelnemer op wie ze kan bouwen en die haar beschermt, maar hoelang lukt dit? Wat is het motief van de gijzelnemers en wie is hun opdrachtgever?

In eeuwigheid – Camilla Grebe (3 augustus)

Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen.
Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen.
Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

Requiem – Chris Lloyd (30 augustus)

Parijs, september 1940. Terwijl de stad zich aanpast aan een leven onder nazibezetting, heeft rechercheur Eddie Giral moeite om zijn baan als rechercheur uit te oefenen onder een regime waar hij eigenlijk niet in gelooft. Hij heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog veel moeten opofferen om te kunnen overleven in deze nieuwe wereld, al laat het verleden zich niet zo gemakkelijk vergeten. Wanneer een oude vriend en een oude vlam opduiken en om zijn hulp smeken, moet Eddie beslissen hoever hij zal gaan om degenen van wie hij houdt te helpen.

Het concept ‘rechtvaardigheid’ wordt al snel net zo verraderlijk, wazig en verwarrend als de oorlog zelf. Eddies morele kompas, dat altijd al discutabel is geweest, zal keer op keer in twijfel worden getrokken terwijl de Duitse bezetter gestaag probeert hem – en de stad waar hij van houdt – tot onderwerping te dwingen. Kan hij een goed mens blijven door niets op het spel te zetten of riskeert hij alles wat hij heeft bereikt in een wanhopige daad van verzet?

No Escape – Cis Meijer (24 augustus)

Wanneer de lievelingsdocent van Ivy een ludieke afscheidsmail naar school stuurt en verdwijnt, vindt iedereen dat een geslaagde grap. Maar Ivy vindt het raar, want hij zou haar nog helpen voor de aankomende toets. Als haar vriendin Bella na een hypnose-act op het schoolfeest óók spoorloos verdwijnt, gaat Ivy op onderzoek uit. Ze ontdekt een foto waarop Bella zoent met Ivy’s crush. Hoe kan ze! Wil Bella hun vriendschap kapotmaken? En heeft haar verdwijning iets te maken met die van hun docent?

De blauwe regen vol liefde – Holly Martin

Meadow heeft nooit van iemand anders gehouden dan van Bear. Na een onschuldige jeugdzoen gevolgd door een reeks misverstanden is Meadow de hoop op een toekomst samen voorgoed verloren. Toch zijn ze altijd beste vrienden gebleven – zelfs toen Meadow met Bears broer trouwde en van hem scheidde. Wat Meadow niet weet, is dat Bear ook van haar houdt. Wanneer de vrienden elkaar uitdagen voor een dating challenge, komen hun geheimen langzaam aan het licht.

Leave a Reply

  • (not be published)