Koekoeksjong – Camilla Lackberg (inmiddels verschenen)

Twee verschrikkelijke gebeurtenissen schudden Fjällbacka op haar grondvesten. Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen in een showroom en Henning Bauer, de Nobelprijswinnaar voor literatuur, wordt aangevallen op het eiland waar hij het tiende boek in zijn wereldberoemde serie schrijft. Patrik Hedström en zijn collega’s van het politiebureau van Tanumshede storten zich op beide zaken. Ondertussen verdiept Erica Falck zich in een cold case: de moord op een transgender vrouw in de jaren 80. Langzaam realiseert ze zich dat het verleden onlosmakelijk verbonden is met het heden…

Levenslang – Harlan Coben (22 maart)

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Commandocentrum – Marc Cameron (14 maart)

Talloze patiënten, zowel in ziekenhuizen als thuis, sterven nadat zij medicijnen toegediend hebben gekregen die slechtwerkende namaaksels blijken te zijn. Intussen doneert de verantwoordelijke farmaceut miljoenen dollars aan radicale groeperingen om Amerika in chaos te storten, waardoor niemand oog heeft voor zijn praktijken. Maar voor een miljardair met torenhoge ambities is geld niet genoeg. Wat hij echt wil is macht en om die in handen te krijgen, moet hij de man elimineren die hem daarbij in de weg staat: president Jack Ryan.

De vraag is alleen: hoe schakel je de beste beveiligde man ter wereld uit? Het antwoord is even simpel als schokkend: je kidnapt de First Lady.

In het zuiden van Zweden zijn bij een reeks branden al vier mensen om het leven gekomen. Alles wijst erop dat er een pyromaan actief is. Hij verwijdert eerst de brandmelders, markeert vervolgens de huizen met nummers en steekt ze dan in brand. Als een vrouw een aanval overleeft en meldt dat er tijdens het woeden van de brand strijkmuziek werd afgespeeld in haar huis, schrikt rechercheur Tess Hjalmarsson. Dit detail kent ze uit een van haar eerste moordzaken, die haar tot op de dag van vandaag achtervolgt, omdat deze zaak nog altijd niet is opgelost.

Tess start samen met haar collega Marie Erling en profiler Carsten Morris de zoektocht naar de pyromaan, die op wraak belust is en niet te stoppen lijkt. Langzaam maar zeker komen ze de dader op het spoor, maar als Tess hem te dicht nadert, staat ze ineens zelf bij hem op de radar…

De plicht – Karin Thomas (15 maart)

Het geluk lacht Jef Dekker, een advocaat bij een klein kantoor, toe. Zijn vrouw Eva is zwanger van hun eerste kind en ze verhuizen van Amsterdam naar een prachtige villa in een nieuwbouwwijk in Lelystad.

Als Jef de strafzaak onderhanden krijgt van de nietsontziende crimineel Herman H. krijgt zijn leven een heel andere wending. De zaak slokt hem volledig op en hij is blij dat zijn vrouw een hechte vriendschap opbouwt met hun buurvrouw Ellen. Echter, niets is wat het lijkt. Zijn de motieven van Ellen van puur vriendschappelijke aard of is zij betrokken bij een vooropgezet plan?

De verkeerde keuzes van Jef resulteren in een dodelijk kat-en-muisspel die het leven van zijn vrouw en pasgeboren dochter op het spel zet.

De baai – Allie Reynolds (29 maart)

In De baai vertelt Allie Reynolds het verhaal van Kenna Ward, die drie jaar geleden haar twee grote liefdes verloor – nadat haar vriendje was verdronken, hing ze haar surfplank aan de wilgen en zwoer ze nooit meer te surfen. Wanneer ze hoort dat haar beste surfvriendin Mikka zich onverwacht snel verloofd heeft, besluit ze haar te verrassen. Kenna reist af naar Australië om haar op te zoeken en ook om die mysterieuze verloofde, Jack, te ontmoeten. Bij haar aankomst blijkt dat Jack en Mikka op het punt staan op surfvakantie te gaan en ze besluit mee te gaan.

Sorrow Bay is prachtig, ongerept en gevaarlijk. Mensen zouden er een moord voor doen om op deze afgelegen plek te kunnen surfen. Kenna ontmoet hier Mikka’s nieuwe vrienden, maar ze wordt niet bepaald warm welkom geheten. Ze behandelen haar als een buitenstaander en lijken dingen voor haar verborgen te houden. Waarom heeft haar vriendin zich eigenlijk met deze groep ingelaten? Al snel wordt het Kenna duidelijk: als je eenmaal bij Sorrow Bay bent gearriveerd, kom je er niet meer weg. 

Brussel Blues – Wouter Dehairs (22 maart)

Een man stapt het kantoor van privédetective Keller Brik binnen, haalt een pistool tevoorschijn en schiet zichzelf door het hoofd.

Zijn zelfmoord is het startschot voor een gevaarlijke afdaling in de Brusselse onderwereld, waarbij Brik alles dreigt te verliezen. Zelfs zijn eigen leven.

Podiumbeest – Marjon Weerink (22 maart)

Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical ‘Belle en het Beest’, schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

Vloek van vuur en schaduw – Emmy van Ruijven (30 maart)

Maire kan haar geluk niet op: ze heeft een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland en staat op het punt om op avontuur te gaan. Even geen pestkoppen om haar heen of herinneringen die haar kunnen plagen, maar een nieuw begin. In de Schotse Hooglanden maakt ze al snel nieuwe vrienden. Zij blijken er een wel heel bijzondere hobby op na te houden: ze zijn namelijk lid van een heksencoven. Ze slepen Maire maar al te graag mee naar hun magische avonden, waarop ze de maan vereren en de seizoenen vieren. In eerste instantie vindt Maire dit heel erg spannend en leuk… totdat er iets mis gaat. Haar vriendinnen weten het zeker: de heksen van Taigh Cloiche zijn vervloekt.

Leave a Reply

  • (not be published)