Overboord

Titel: Overboord (in 2008 verschenen onder de titel ’Echo van de schuld’)
Auteur: Charlotte Link
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Vertaling: Yvonne Kloosterman
Publicatiedatum: 23 februari 2023
Aantal bladzijdes: 506 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland. Haar boeken zijn internationale bestsellers en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. In Nederlandse vertaling verschenen eerder LeugenaarMoordenaarZondaar en Minnaar, waarvan al meer dan 35.000 exemplaren werden verkocht.

Achterflap:
Vlak voor de ruige Schotse kust zinkt de zeilboot van Nathan en Livia. Ze slagen erin om in het holst van de nacht naar de kust van het eiland Skye te zwemmen, waar ze worden opgevangen in het vakantiehuis van Virginia en Frederic.

De sfeer slaat al snel om als Virginia en Nathan een riskante affaire beginnen. Hun relatie wordt niet lang daarna op scherp gezet als Virginia’s dochtertje spoorloos verdwijnt. Een zenuwslopende race tegen de klok begint. Wie is er te vertrouwen? En zal Virginia haar dochtertje ooit nog terugzien?

Mijn mening:

Echo van de schuld heb ik jaren geleden gelezen maar ik kon me nog weinig van het verhaal herinneren, dus ga ik er weer blanco in. Om verwarring te voorkomen zou ik ervoor gekozen hebben om dezelfde titel te gebruiken, daar was niets mis mee.

Al lezende merk je zeker dat het verhaal niet recent geschreven is, de technologie van tegenwoordig ontbreekt maar dat maakt het verhaal niet minder aantrekkelijk.

In Overboord staan twee echtparen centraal, per toeval komen ze met elkaar in aanraking en vervolgens vindt er partnerruil plaats. Dit laatste is wat kort door de bocht omschreven maar het is wel waar het verhaal rondom heen gebouwd is.

Overboord draait om relaties, vriendschappen, vertrouwen en wantrouwen. De spanning is zeer zeker aanwezig maar voert niet continu de boventoon. De hoofdpersonen zijn door Charlotte Link zo neergezet dat je voelsprieten alert zijn. Je twijfelt aan ieders waarheid en achtergrond.

Overboord is een thriller waarbij de spanning langzaam opbouwt en vervolgens word je als lezer op je wenken bediend met een verrassende ontknoping.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Plot: 3
Leesplezier: 4
Psychologie: 3

Overboord krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)