De schaduwman – Helen Fields (30 mei)

Elspeth, Meggy en Xavier zitten opgesloten in een flat. Ze weten niet waar ze zijn of waarom ze daar zijn. Ze weten alleen dat de schaduwman ze heeft meegenomen en hij de groep niet wil laten gaan.

Wanhopig om te ontsnappen, moeten ze alle drie een uitweg zien te vinden uit deze hel. Zelfs als dat betekent dat ze een zeer duistere waarheid moeten ontdekken.

Want de schaduwman is geen nachtmerrie… Hij is hartstikke echt.

Poetins dochter – Tomas Ross (9 mei)

Philip Prinsen, voormalig veiligheidsexpert bij de Europese Unie, vermoedt dat zijn verongelukte vrouw is vermoord. Het ziet ernaar uit dat haar dood te maken heeft met zijn eigen verleden en zijn relatie met de Russische oligarch Igor Soeslov, een vertrouweling van Vladimir Poetin.

Op zoek naar de mogelijke moordenaar van zijn vrouw ontmoet hij Jenny van Dalen, een jonge vrouw die haar familie verloor bij de ramp met de mh17. Hun zoektocht leidt hen van Londen naar een landgoed in Friesland en vandaar naar Istanbul. Daar raken ze verstrikt in een levensgevaarlijk dubbelspel van Russische oligarchen en westerse inlichtingendiensten in de strijd om Oekraïne.

Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina? Philip en Jenny zullen aan de kust van de Zwarte Zee gevaarlijk dicht bij de waarheid komen.

In het duister – Sharon Bolton (23 mei)

Als een baby vanuit een kinderwagen de Theems in wordt gegooid is politieagent Lacey Flint precies op tijd om een tragedie te voorkomen. Maar wie wil er een kind iets aandoen?
Inspecteur Mark Joesbury vreesde al dat er iets ging gebeuren. Bij onderzoek op het darkweb heeft zijn team een reële dreiging vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groepering die bekendstaat als ‘incels’. Joesbury’s team probeert de kern van de groep binnen te dringen, maar op de websites is iedereen anoniem, en het incel-leger is eindeloos groot.
De aanval op de baby is slechts het begin van een hele reeks aanvallen op vrouwen, met als enige doel om hen te terroriseren. En de leiders van de incels lijken Lacey Flint inmiddels te zien als de belichaming van alles wat zij haten – iets wat haar in groot gevaar brengt…

Wespenman – Sandrone Dazieri (8 mei)

Dertig jaar geleden kreeg Itala Caruso, een corrupte politieagente, de opdracht bewijs te vinden om de man die drie tienermeisjes ontvoerde en wurgde naar de gevangenis te sturen. Itala kan niet weigeren, maar ze weet dat ze de verkeerde keuze maakt.

De tante van Amala is een geharde advocaat en verdedigde de vals beschuldigde man dertig jaar geleden. Ze weet dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt – en dat hij misschien degene is die haar nichtje heeft ontvoerd. Ze vindt een onverwachte bondgenoot in Gerry, een ex-agent van de Special Forces. Hij lijkt bereid alles te doen om Amala terug te vinden. Zelfs als hij daarvoor moet moorden…

De mensen die bleven – Lisa Jewell (2 mei)

Londen, in de vroege ochtend van juni 2019: langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden. Met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu laat de resten onderzoeken en ze blijken al jaren oud te zijn. Het gaat om een jonge vrouw die om het leven is gekomen door een zware klap op het hoofd. Ook bevinden zich in de zak enkele aanwijzingen, in het bijzonder de zaden van een zeldzame boom. Dit leidt inspecteur Owusu naar een huis in Chelsea, waar dertig jaar geleden drie mensen dood werden aangetroffen in de keuken, terwijl boven een baby lag te huilen. En het brengt het onderzoek naar een broer en zus in Chicago, die wanhopig op zoek zijn naar de enige persoon die ze iets kan vertellen over hun verleden.
Vier doden. Een onopgelost mysterie. Een familie waarvan de geheimen niet eeuwig begraven kunnen blijven…

Zijn nieuwe vriendin – Michelle Frances (4 mei)

Laura heeft het allemaal: een succesvolle carrière, een prachtig huis in hartje Londen, een goed huwelijk en een sterke band met haar zoon Daniel. Dan ontmoet Daniel Cherry en wordt hij binnen een paar dagen smoorverliefd. Zijn nieuwe vriendin is jong, mooi en slim, maar ze heeft niet dezelfde kansen gehad als de bevoorrechte familie van Daniel. Laura doet haar uiterste best om haar met open armen te ontvangen, maar al snel beginnen zich de eerste barstjes te vormen in haar relatie met Daniel. Kleine leugentjes die Laura doen vermoeden dat Cherry niet is wie ze beweert te zijn, en dat haar liefde voor Daniel niet oprecht is.

Naarmate de leugens groter worden, groeit ook Laura’s angst. Is Daniel in gevaar? Hoever durft Laura te gaan om hem te beschermen? Terwijl de geheimen zich opstapelen en de inzet steeds hoger wordt, maakt Laura een beslissing die alles verandert en een van hen het leven kost.

Volledig verknipt – Dennis Biesma (12 mei)

Lara Cains is een wandelende tijdbom. Ze groeit op met een stem in haar hoofd, haar ouders hebben haar verstoten en haar beste vriendin heeft zelfmoord gepleegd. Na een sessie met haar psychiater wordt ze overvallen. Ze krijgt een black-out en kijkt uren later in de levenloze ogen van haar overvaller. Ze doet op dat moment wat ze altijd doet, vluchten voor zichzelf en iedereen om haar heen.

Net als ze haar leven weer op de rit lijkt te hebben, merkt ze dat ze in de gaten wordt gehouden. Het blijkt niet één persoon te zijn, maar een hele organisatie. Wie zijn die mensen en wat willen zij met haar DNA doen?

Twisted love – Ana Huang (16 mei)

Alex Volkov is net zo knap als hij ijskoud is. Zijn leven wordt beheerst door een duister trauma uit het verleden en hij gaat over lijken op zoek naar wraak. Zijn hart is gemaakt van steen. Maar wanneer hij even de zus van zijn beste vriend in de gaten moet houden, blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in toch niet helemaal gevoelloos is.

Ava Chen doet hard haar best om haar lastige jeugd achter zich te laten. Ze ziet altijd alles zonnig en positief in. Zelfs als het op de beste vriend van haar broer aankomt, die door veel mensen als ‘monster’ wordt omschreven. Ava weet zeker dat heel diep in Alex ergens een goede man verstopt zit.

Het is totaal niet de bedoeling dat Ava en Alex gevoelens voor elkaar krijgen. Maar wanneer dat toch gebeurt brengt het hun levens in een stroomversnelling, en komen vele geheimen aan het licht die voor hen beiden alles kapot zouden kunnen maken.

Leave a Reply

  • (not be published)