Haar laatste leugen

Titel: Haar laatste leugen
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn 4
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 283 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan is de auteur van de USA Today– en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man dochter en hun boston-terriër, Mr. Philip.

Achterflap:
De politie is hard op zoek naar Gretchen Palmer, hun vermiste collega en een goede vriendin van rechercheur Josie Quinn. De schok is groot als op Gretchens oprit het lijk van een jonge student wordt gevonden, en Gretchen zelf weer opduikt en schuld bekent.

Josie kan niet geloven dat haar vriendin in staat is tot moord, maar waarom zou ze een valse verklaring afleggen? Ze graaft diep in Gretchens leven en ontdekt een verwoestend geheim dat haar onherroepelijk aan het slachtoffer bindt. Maar net als Josie denkt dat ze het allemaal doorheeft vinden er nog twee moorden plaats. Moorden die Gretchen – in hechtenis – onmogelijk kan hebben gepleegd. Kan Josie de waarheid achterhalen voor haar vriendin wordt veroordeeld tot een leven in de gevangenis – of zelfs de dood?

Mijn mening:
Ik kan mezelf inmiddels wel Lisa Regan fan noemen, met haar vierde boek in de Josie Quinn serie heeft zij mij wederom weten te verrassen. Regan schrijft met vaart, denkt na over het verhaal en weet alle draadjes feilloos aan elkaar te verbinden. Inmiddels zijn er al verschillende hoofdpersonages die we steeds beter leren kennen. In Haar laatste leugen, draait het om collega Gretchen waarvan blijkt dat niemand haar echt goed kent. Dit heeft zijn redenen en welke dat zijn worden in dit verhaal bloot gelegd.

De moorden die worden gepleegd worden elk afzonderlijk als losse draadjes aan elkaar geknoopt en laten de lezer aan het eind verbluft achter. Sommige gebeurtenissen of gedachtegangen zijn ietwat ongeloofwaardig maar dat boeit me niets, ik geniet en dat is belangrijk. Vraag me echt af hoe een auteur dit toch allemaal kan bedenken, dat dit zich in je hoofd ontwikkelt is toch best bizar, daar moet je goed over nagedacht hebben.

Regan legt gevoelens bloot en weet dit perfect af te wisselen met spanning en gruwelijke taferelen. Regan heeft oog voor details, ze geeft kleine aanwijzingen die je raken en tevens een belangrijke rol spelen in het totaalplaatje, heel origineel, hierdoor blijft het verhaal hangen. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van Carla Kovach en Angela Marsons.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 5
Plot: 5
Psychologie: 4

Haar laatste leugen krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)