De schaduwman

Titel: De Schaduwman
Auteur: Helen Fields
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos Uitgevers
Vertaald door: Yolande Ligterink
Publicatiedatum: mei 2023
Aantal bladzijdes: 350 (e-book)
Recensie: Brenda

Auteur
Helen Fields studeerde rechten, werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen. (bron:www.amboanthos.nl)

Achterflap/samenvatting
Hij verzamelt zijn slachtoffers
Elspeth zit opgesloten op de bovenste verdieping van een huis, waarvan de ramen zijn dichtgemetseld. Ze weet niet waar ze is en ze weet niet waarom ze wordt vastgehouden. Wat ze wél weet is dat een man haar heeft ontvoerd, en hij laat haar niet gaan. Ze zint op een ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moet voorzichtig zijn, want hij houdt alles in de gaten…

En hij is op zoek naar het volgende

Forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda worden op de zaak gezet en zij ontdekken dat de ontvoering van Elspeth slechts het topje van de ijsberg is. Woolwine en Baarda moeten alles op alles zetten om de dader te vinden.


Mijn mening
De Schaduwman is het eerste boek dat ik lees van Helen Fields. Ik heb al zoveel over deze auteur gehoord, dus eigenlijk verwacht ik een fantastisch boek te lezen.

Hij kon niets doen om het rottingsproces te stoppen. De ziekte verteerde hem steeds sneller.

Het start met een proloog waar ik niet veel mee kan. Een vreemde situatie van iemand die op een begraafplaats rondhangt. Als het verhaal start ben ik ontzettend zoekende, ook met de personages. Wie is nou wie? Het heeft even geduurd voordat ik de juiste persoon voor mij had tijdens het lezen. Vooral tussen psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda moest ik goed opletten.

Vanaf het moment dat ik alles op zijn plaats had, werd ik letterlijk in het verhaal gezogen. De situatie waarin Elspeth zich bevindt is echt bizar. Tijdens het lezen hoop je ook echt dat ze een mogelijkheid vindt om te ontsnappen van die akelige man.

Vanuit Woolwine en Baarda lees je hoe de zoektocht naar Elspeth zich vordert of ook juist niet. Ontzettend spannend vind ik het niet, maar dan komen we op weg naar het eind.

De spanning is plots zeer aanwezig en de mogelijkheid om het boek weg te leggen is niet meer aan de orde. Ik moest en zou het dan ook uitlezen.

Helen Fields heeft het verhaal, ondanks dat het voor mijn gevoel een trage start had, perfect afgemaakt. Ik ben toch wel nog meer nieuwsgierig geworden naar de Perfecte-serie. Deze staat absoluut op mijn nog te willen lezen lijst.

En ook al is dit een standalone. Je zou van het duo Connie Woolwine en Brodie Baarda zeker een vervolg van kunnen maken. Ik vond het een leuk stel zo samen.

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

De schaduwman krijgt van mij 4 mooie sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Ambo|Anthos Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)