Nu we hier toch zijn

Titel: Nu we hier toch zijn
Auteur: Chantal van Gastel
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: April 2023
Aantal bladzijdes: 448
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Chantal van Gastel brak in 2008 door met haar debuutroman Zwaar verliefd!, die later verfilmd werd met Jim Bakkum en Barbara Sloesen in de hoofdrollen. Daarna volgden meerdere bestsellers, waaronder Zwaar beproefd! en Ik wist het. Ze ontving voor haar werk meerdere prijzen, waaronder de Viva 400-award en de Hebban Award voor Beste Nederlandse Feelgoodroman.

Achterflap:
Soms brengt een verkeerde afslag je precies op de juiste bestemming.

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Mijn mening:
Nu we hier toch zijn is een heerlijk feelgood verhaal. De start is ietwat chaotisch, in het begin springen de zinnen van de hak op de tak maar zodra het echte werk begint zeg maar, spatten de vonken van de bladzijdes af. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen, een voor-, een tijdens-, en een na-periode, en hoe dit dan in het vat gegoten is, is zeker origineel.

Chantal van Gastel heeft met Nu we hier toch zijn weer een feelgood geschreven waar alles in de juiste proporties aanwezig is, vooral de liefde is door het hele verhaal voelbaar.

Chantal  maakt op een geweldige manier gebruik van passie en erotiek, ze gooit met gevoelens en de uitvoering, dat hoort wat mij betreft bij een feelgood, ik voel de kriebel in mijn eigen buik.

Een verhaal waarin zowel Audrey als Lynx op een totaal verschillende manier worstelen met hun leven, het gaat om keuzes maken en inzien hoe belangrijk het is om letterlijk je eigen pad te bewandelen. Het gaat om dromen najagen, maar ook het incasseren van tegenslagen. Het is een verhaal waar je in kruipt en pas loslaat als het boek uit is.

De aftiteling alsmede de routes die aan het eind in kaart gebracht zijn, geven het verhaal een extra dimensie, het is dat Parijs een eindje weg is anders had ik allang een wandeling gemaakt.

Nu we er toch zijn krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)