Sleutel tot de kracht

Titel: Sleutel tot de kracht
Auteur: Nora Roberts
Serie: Sleutel-Trilogie #3
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Ingrid Zweedijk
Publicatiedatum: maart 2015, in 2023 opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Malory, Dana en Zoe. drie jonge vrouwen die elkaar op een stormachtige avond ontmoeten in het indrukwekkende landhuis Warrior’s Peak. Verbonden door het lot krijgen ze een aanbod dat hun levens voorgoed kan veranderen.

Eén ding heeft Zoe McCourt wel geleerd: met hard werken kun je heel wat bereiken in het leven.Tegen alle verwachtingen in heeft ze een prima bestaan opgebouwd voor haar zoon. Maar nu het haar beurt is om een sleutel te vinden, betwijfelt ze of hard werken wel genoeg is. Ze vermoedt dat ze eerst een belangrijke les écht zal moeten leren: dat ze niet alleen staat en dat ze hulp mag aanvaarden. Ook als die hulp van Bradley Vane komt – de eerste man in tien jaar die haar hart op hol brengt…

Mijn mening:
Met Sleutel tot de kracht wordt en fijne trilogie afgesloten, in dit slotdeel gaat Zoe op zoek naar de derde sleutel. Een sleutel die zich net zoals de voorgaande sleutels vooral laat leiden door liefde. Zoe leert liefde toe te laten en open te staan om anderen te vertrouwen en vriendschappen te sluiten. Ze leert het verleden een plek te geven en het vleugje fantasy opent deuren die voor anderen gesloten blijven.

Wederom een fijne roman, een trilogie die ik met veel plezier heb gelezen, even alles om je heen vergeten en letterlijk wegdromen in de fantasy van het verhaal.

Dit boek verdient een halve ster meer omdat Simon, de zoon van Zoe, een belangrijke rol in het verhaal speelt. Roberts heeft in dit deel de familieband meer aandacht gegeven waardoor het verhaal net iets meer diepgang krijgt dan de vorige twee delen.

Nora Roberts heeft een fijne schrijfstijl, zij weet zowel gevoelens als het inleven in intimiteit op een gevoelige manier te omschrijven. Je voelt de emoties die gedeeld worden.

Sleutel tot de kracht krijgt van mij 4,5 ster

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)