Vermoorde onschuld

Titel: Vermoorde onschuld    
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 364
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Achterflap:
Op een koude winternacht worden de lijken van een jonge sekswerker en een baby gevonden en al snel volgen er meer slachtoffers. Er blijkt een seriemoordenaar die actief op kwetsbare vrouwen jaagt. Meer en meer sekswerkers worden dood aangetroffen, iedere moord nog gruwelijker dan de vorige. Terwijl Kim en haar team alles op alles zetten om de moordenaar te ontmaskeren, meldt zich bij het bureau een wanhopige vrouw die haar pasgeboren baby is kwijtgeraakt op het treinstation.

De twee onderzoeken leiden het team naar een angstaanjagende wereld van menselijke exploitatie en wreedheid. Als tijdens een confrontatie geheimen uit Kims verleden aan het licht komen, komt ook haar eigen leven in gevaar…

Mijn mening:
Marsons is een auteur die aangrijpende thema’s in haar thrillers verwerkt. Deze keer betreft het vooral kwetsbare jonge vrouwen, dit doet iets met je. Vermoorde onschuld is inmiddels het zevende deel in de Kim Stone-serie, al speelt Kim zeker niet elke keer de belangrijkste rol, ook de collega’s maken een ontwikkeling door waar men als lezer getuige van is. Het verhaal start wat chaotisch, als lezer moet je even alles op een rijtje zetten om de draad na het vorige deel weer helemaal in beeld te hebben.

In vermoorde onschuld is het verleden van Kim wederom een onderdeel van het verhaal, dat heeft Marsons mooi weten te combineren. Een verhaal wat je met momenten een naar en verdrietig gevoel geeft en dat heeft puur te maken met de jonge meisjes die ongewild slachtoffer zijn. Je moederhart huilt als je leest als een moeder haar kind te vondeling legt.

De schrijfstijl van Marsons is zoals men van haar gewend is, korte hoofdstukken vanuit verschillende verhaallijnen belicht met oog voor detail en emoties.

Ondanks alle heftige thema’s en gevoelige snaren die geraakt worden is er zeker ook volop spanning en ben je als lezer druk om alle draadjes met elkaar te verbinden.

Maar Marsons zou Marsons niet zijn als ze niet met een verrassende ontknoping komt.

Het blijft bijzonder hoe een auteur het steeds weer voor elkaar krijgt om nieuwe thema’s, verhaallijnen en spanning samen te voegen zonder ergens saai of eentonig te worden.

Natuurlijk is niet elk boek even goed, dat is ook een kwestie van smaak, maar deze was in ieder geval weer ruim voldoende.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Psychologie: 4
Plot: 4

Vermoorde onschuld krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)