De kleuren van schaduw

Titel: De kleuren van schaduw
Auteur: V.E. Schwab
Serie: Schemering #2
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Inge Pieters
Publicatiedatum: juni 2023 (heruitgave – Limited Edition)
Aantal bladzijdes: 560
Recensie: Amanda

Cover
Deze heruitgave is ook weer een hele mooie. Een hardcover met dustjacket en bedrukte schutbladen. Ook hier is het boekblok bedrukt met een deel van een stadsplattegrond. Echt een fraai exemplaar voor in de boekenkast. Past perfect bij deel 1.

Auteur
V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse nummer 1 New York Times-bestsellerauteur. Het eerste deel van de Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar en de filmrechten werden al snel verkocht. Schwabs werk wordt in meer dan 24 talen vertaald en Het onzichtbare leven van Addie LaRue stond wereldwijd weken achter elkaar in de bestsellerlijsten. Schwab woont afwisselend in Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Achterflap
Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad kruiste met dat van Lila Bard. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude bekenden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan.

Mijn mening

Magie is een kronkeling, dus jij moet recht zijn.
Magie is wild, dus jij moet tam zijn.
Magie is chaos, dus jij moet kalm zijn.
Ben je kalm, Kell?

Prins Rhy en Kell maken zich op voor de Essen Tasch, de magiewedstrijd die deze keer in hun stad gehouden wordt. Vooral Rhy heeft het druk met organiseren. Ondertussen voelt Kell zich een gekooid dier door de verbinding die hij heeft doen ontstaan tussen Rhy en hem. Hij weet zich geen raad met zichzelf en is rusteloos. Sinds het grote gevecht tegen de Danes wordt hij scherp in de gaten gehouden door de koning en voelt het alsof hij huisarrest heeft. Ondertussen is Lila aan boord van een schip terechtgekomen en vaart ze met de bemanning over zee. Ze heeft een bijzondere vriendschap met de kapitein (Alucard Emery) gesloten en leert hierdoor veel over magie en het beheersen hiervan. Het blijkt dat de kapitein meedoet aan de Essen Tasch, dus dat ze weer naar Londen gaan. Langzaam ontstaat er een plannetje in haar hoofd. Want Lila Bard houdt ook wel van een gevecht…

Mysteriën zijn altijd spannender dan feiten.

Het verhaal wisselt regelmatig in tijd, van 3 a 4 maanden geleden naar het heden en terug. Hiermee krijg je gelijk even een opfriscursus wat er gebeurd is en hoe het met Holland (de andere Antari) is afgelopen. De personages zijn weer als vanouds, zodra je begint met lezen zie je gelijk de stille Kell voor je en de uitbundige en zelfverzekerde prins Rhy. Maar vooral Lila, dwars, eigenzinnig, brutaal maar met het hart op de goede plaats, is zo voor de geest te halen. Zij komt ook veel aan bod in dit verhaal. Leuk om meer over haar te weten te komen.

De plot zit goed in elkaar, het verhaal borduurt verder op het eerste deel. Het is op sommige momenten wat traag, maar de mysteries zorgen ervoor dat het verhaal blijft boeien. Naarmate je dichter bij het einde komt, wordt de spanning nog een tandje opgevoerd waarop het slot je op je honger laat zitten. Schwab weet je hiermee vast te houden, want je wil dan toch dat derde deel gaan lezen, want hoe gaat het nu verder?! Ik ben benieuwd in ieder geval!

De kleuren van schaduw is een spannend en magisch vervolg met de nodige actie. Hernieuwde kennismakingen, bekende gezichten en bloeit er ergens ook een beetje liefde?

4 sterren voor dit tweede deel met Kell en Lila in de hoofdrollen.

Amanda


Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)