Titel: Laatste adem
Auteur: Robert Bryndza
Serie: Erika Foster #4
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Willeke Lempens
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Brenda

Cover
Net zoals de vorige delen zie je een gedeelte van een gezicht van een vrouw. Past mooi bij de serie vind ik. De titel weer groot en nu in de kleur oranje komt zeer goed naar voren.

Auteur
Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Zijn serie met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol begon met de bestseller Het meisje in het ijs.

Achterflap/samenvatting
Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.

Terwijl Erika vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt ze een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare fatale verwonding: een doorgesneden dijbeenslagader.

Dan wordt een andere vrouw ontvoerd terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt- en worden geconfronteerd met een angstaanjagend sadistisch persoon.

Mijn mening

Het vierde deel met Erika Foster. De eerste drie delen waren veel te snel uit en ik was benieuwd waar Erika Foster ons nu mee naartoe zou nemen. Met de zin “Hij is je perfecte date. Jij bent zijn volgende slachtoffer…” op de cover werd mijn interesse wel direct gewekt.
Het start al met een gruwelijk proloog. Wat ontzettend heerlijk en de toon is werkelijk gezet.
Erika Foster was al een zeer eigenwijs persoon. Ze doet waar ze zelf zin in heeft, maar nu vond ik ze af en toe zo brutaal neergezet. Wat ze in het begin onderneemt was iets wat ook totaal niet kan en soms kwam het wat ongeloofwaardig op me over.
In dit deel zitten 2 verhaallijnen. Je hebt het moordonderzoek en je leest ook nog vanuit de moordenaar. Waarom doet hij dit? Wat zit erachter?
De vaste personages worden wel steeds beter uitgewerkt en krijgen steeds meer vorm in het leven van Erika Foster.

Tijdens het lezen merk ik al een beetje dat het verhaal wat voorspelbaar is en dat de spanning wat schommelend aanwezig is. Het is minder dat ik gewend ben. Naar het einde toe kwam er flink wat spanning en sensatie aan te pas, maar toch miste ik iets. Het wauw-effect bij het dichtslaan van het boek had ik nu totaal niet. Wat ik nog steeds zeer fijn vind is de schrijfstijl. Zo vlot en beeldend beschreven in combinatie met korte hoofdstukken vlieg je weer door het boek heen.

Robert Bryndza heeft met Laatste adem een goed verhaal weten neer te zetten met het gevaar van social media erin verwerkt, want dat is in de werkelijkheid wel het geval. Wie is de onbekende aan de andere kant van de chat? Is hij/zij wel betrouwbaar? Het hoeft niet altijd goed te zijn.
Ondanks dat ik Laatste adem een iets minder boek vindt, betekent dat niet dat ik de volgende niet wil lezen. Ik ben namelijk weer zeer benieuwd wat Erika Foster gaat meemaken in Koud bloed.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Laatste adem krijgt van mij een kleine 4 sterren.

Brenda


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)