Hildur

Onlangs verscheen bij Ambo|Anthos Uitgevers de thriller Hildur van Satu Rämö. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Een IJslandse rechercheur met een traumatische jeugd. Een Finse agent op de vlucht voor zijn verlden. Een lugubere ontdekking in de sneeuw.

Het leven bij de fjorden van IJsland is zwaar: het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid vergt het nogal wat van je. Ook van Hildur Rúnarsdóttir, rechercheur en hoofd van de nationale politieafdeling Vermiste kinderen. Om na een lange werkdag haar hoofd leeg te maken surft ze vaak in de ijskoude wateren van de Atlantische Oceaan. Op het werk wordt ze gekoppeld aan de Finse Jakob Johanson, die ver van huis stage loopt om te ontsnappen aan zijn moeilijke thuissituatie. Ook hij ontdekt al snel dat de pittoreske fjorden hun schaduwzijde hebben.

Na een lawine in Westfjorden wordt onder de sneeuw het lichaam van een man gevonden. Zijn keel is doorgesneden. Zodra Hildur en Jakob deze zaak beginnen te onderzoeken beseffen ze dat het misdrijf verband houdt met een oude zaak. Wraak kan zoet zijn, weten ze, maar lost het uiteindelijk iets op?

Over de auteur
De Finse Satu Rämö verhuisde twintig jaar geleden als uitwisselingsstudent naar IJsland om de IJslandse taal te bestuderen en is er nooit meer weggegaan. Hildur is haar debuut als thrillerauteur en vormt het begin van een trilogie over deze rechercheur. De thriller werd meteen een bestseller. Rämö woont met haar IJslandse echtgenoot en twee kinderen in  Ísafjörður, een stadje in het noordwesten van het land.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Aan welke landen zijn de rechten voor het boek Hildur al verkocht, naast Nederland?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 1 september 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Hildur’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je een epub of paperback wil!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)