De ijskelder

Op 6 september verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de roman De ijskelder van Karin Quint. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Het is 1946. Alix Rokebrand is wanhopig op zoek naar een koper voor Rosaville, het landgoed waar ze nooit had willen wonen. Haar moeder is overleden, haar vader zit in een interneringskamp en haar broer is vertrokken naar Canada. Alix staat er alleen voor. Totdat op een dag Christiaan, een voormalige jeugdvriend, voor haar neus staat. Hij vertelt dat er geruchten gaan over een oorlogsschat die verborgen zou zijn in de ijskelder op het landgoed.
Wanneer ze de ijskelder openbreken doen ze een schokkende vondst. De zoektocht naar antwoorden die volgt werpt hen terug in de oorlogsjaren, die ze allebei anders hebben beleefd, maar waaraan ze beiden littekens hebben overgehouden. Wat ze onderweg meemaken zal niet alleen bepalend zijn voor hun eigen toekomst, maar ook die van hun vriendschap.

Over de auteur
Iedere schrijver is ooit begonnen als lezer. Mijn moeder zei altijd dat je een kanon kon afschieten als ik aan het lezen was, en dat ik het dan nog niet doorhad. Volgens mijn vriend is er wat dat betreft niets veranderd. Met het lezen kwam het schrijven. De eerste keer dat er iets van mijn hand in een soort van drukvorm verscheen, was op de basisschool. Een gestencild krantje met mijn stukje op de voorpagina. Op slag wist ik wat ik later wilde worden. Ik studeerde journalistiek, werkte voor dagbladen, schreef en schrijf voor organisaties en bedrijven. In 2014 verscheen mijn eerste boek: Het Engeland van Jane Austen, een reisgids die je door het Engeland voert van een van mijn favoriete schrijfsters. In 2019 kwam de Engelse vertaling uit. Samen met mijn vriend schreef ik tussendoor nog reisgidsen over Wales en Schotland. Het begon dus met dat stenciltje op de basisschool.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Wie van ons team las de eerste twee delen?
  • 2. Hoeveel sterren ontvingen deze boeken?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 5 september 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘De ijskelder’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)