Holly – Stephen King (5 september)

Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter kunnen vinden, weet Holly niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona. Haar (behoorlijk compliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk zou Holly met verlof moeten zijn, maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Ze leiden een perfect leven: gelukkig getrouwd en na een lang leven als academici bijna gepensioneerd. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun goed verzorgde huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.

De lijst – Marelle Boersma (26 september)

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied.

In Milaan tekent Max de mooiste jurk uit zijn werkend leven als modeontwerper. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk bij de komende fashionweek en dat de hele modewereld naar adem zal happen.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn…

Het donkere woud – Johanna Mo (5 september)

Er ligt een dunne sneeuwlaag over het winterse Öland wanneer rechercheur Hanna Duncker door een harde knal gewekt wordt. Haar huis staat in brand. Omdat ze onlangs heeft ontdekt wie de moord heeft gepleegd waarvoor haar vader werd veroordeeld, heeft ze een sterk vermoeden wie er achter de aanslag zit. Bewijzen ontbreken echter, en bovendien moet ze zich concentreren op een nieuwe zaak.

Juni 1999. Een groep middelbare scholieren geniet van de zorgeloze tijd na hun examens, tot een van hen, Mikael, in het niets verdwijnt. Twintig jaar later wordt het skelet van de jongen midden in het grootste bos van het eiland gevonden. Zijn er na al die jaren nog sporen te vinden die naar zijn moordenaar leiden? En kan Hanna eindelijk haar vaders naam zuiveren, of blijft de ware dader haar een stap voor?

In memoriam – Engman & Selaker (13 september)

In de lange, hete zomer van 1994, als Zweden lijdt aan WK-voetbalkoorts, is het land in de greep van een massale schietpartij in Falun. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink, vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park en al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is – noch het laatste. Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden.

Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Vera Berg – de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende.

De hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt, maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

Handelaar in leugens – Steven James (7 september)

Travis Brock werkt bij het Amerikaanse ministerie van Defensie en heeft een onfeilbaar fotografisch geheugen. Hij kampt echter met een tragisch verlies: zijn vrouw is omgekomen bij een onverklaarbare brand. Als hij een stap dichter bij het oplossen van de brand komt, zet hij alles op alles om de waarheid te achterhalen. Zelfs als hij daarbij het risico loopt zichzelf te verliezen. Met een dreigende terreuraanslag en huurmoordenaars die hem op de hielen zitten, raakt hij al snel verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspel. Hij zal hulp moeten inschakelen van de mensen die hij het meest vertrouwt. Zal het recht zegevieren?

Een duistere plek – Annerieke de Vries (29 september)

Wanneer de tweelingzus van Coco haar in paniek vraagt om tijdelijk van leven te wisselen, stemt ze in. Het is de enige manier om te ontdekken wat haar zusje Lieve zo overstuur maakt. Al snel blijkt dat het leven van Lieve uit leugens en bedrog bestaat en dat ze in gevaar is.

Dan worden in het mortuarium waar Maud werkt de lichamen van twee jonge vrouwen binnengebracht. Maud blijft zich afvragen wat er gebeurd kan zijn, en raakt verstrikt in zaken waar ze eigenlijk ver van zou moeten blijven.

Schuld – Laura Lippman (28 september)

Amber probeert al haar hele volwassen leven zoveel mogelijk afstand te houden van Baltimore, de plek waar ze opgroeide. Ze staat daar bekend als de ‘gala-mama’ omdat ze haar baby zou hebben vermoord op de avond van het schoolgala, nadat haar date Joe Simpson haar in de steek had gelaten om achter een ander meisje aan te gaan. Maar wanneer Amber zich door omstandigheden gedwongen ziet terug te keren naar de stad, realiseert ze zich dat ze een tweede kans heeft – als ze maar uit de buurt van Joe blijft. Hij is nu een succesvolle vastgoedontwikkelaar en is getrouwd met plastisch chirurg Meredith.

Het probleem is dat Amber niet bij Joe uit de buurt kan blijven. En Joe vindt het steeds moeilijker Amber te negeren. Langzaam worden de twee onherroepelijk naar elkaar toe getrokken. Als Joe aan Amber vraagt hem te helpen met iets ondenkbaars, gaan ze uiteindelijk een grens over die ze al die tijd probeerden te vermijden.

Wanhoop en liefde – Marianne en Theo Hoogstraaten (29 september)

Koning Louis heeft Eleonore ontvoerd uit het paleis van haar minnaar. Ze is nog steeds koningin van Frankrijk, maar ook zijn gevangene. Dan doet ze een schokkende ontdekking, die haar voor een onmogelijke keuze plaatst. Ze wil scheiden van Louis, maar die weigert. Tot uit onverwachte hoek een bizar voorstel komt waardoor hun huwelijk toch kan worden beëindigd. Louis stemt ermee in, maar wil Eleonore zich zo laten vernederen?

Landgoed Rosaville | De ijskelder – Karin Quint (6 september)

Het is 1946. Alix Rokebrand is wanhopig op zoek naar een koper voor Rosaville, het landgoed waar ze nooit had willen wonen. Haar moeder is overleden, haar vader zit in een interneringskamp en haar broer is vertrokken naar Canada. Alix staat er alleen voor. Totdat op een dag Christiaan, een voormalige jeugdvriend, voor haar neus staat. Hij vertelt dat er geruchten gaan over een oorlogsschat die verborgen zou zijn in de ijskelder op het landgoed.

Wanneer ze de ijskelder openbreken doen ze een schokkende vondst. De zoektocht naar antwoorden die volgt werpt hen terug in de oorlogsjaren, die ze allebei anders hebben beleefd, maar waaraan ze beiden littekens hebben overgehouden.

Wat ze onderweg meemaken zal niet alleen bepalend zijn voor hun eigen toekomst, maar ook die van hun vriendschap.

Leave a Reply

  • (not be published)