De zaak B. – Jeroen Windmeijer (5 september)

De schok is groot als Lodewieke Blijdemake dood wordt aangetroffen in de bijenstal van stadspark Cronesteyn. Zij was de nummer twee op de lijst van EGO, een populistische partij in opkomst, geleid door de charismatische Bernhard Huisman. Was dit een kille afrekening zo vlak voor de Leidse gemeenteraadsverkiezingen? Waarom had Lodewieke een afspraak met Rick Bos, de lijsttrekker van de Leidse Groenen, die politiek lijnrecht tegenover haar stond? En waarom stopte de moordenaar zoveel chocola in haar mond?

Aan rechercheursduo Willem Rijsbergen en Danny van de Kooij de taak om deze duistere zaak tot een oplossing te brengen. Alle sporen lijken te voeren naar de chocoladefabriek van DZB, het reïntegratiebedrijf van de gemeente Leiden. En dan valt al snel een tweede dode…

De laatste duivel die sterft – Richard Osman (7 september)

Tijdens de kerstdagen zou je het eigenlijk rustig aan moeten doen, maar dat geldt niet voor de bejaarde leden van De moordclub (op donderdag). Vooral niet als op tweede kerstdag een uiterst waardevol, maar ook zeer illegaal, pakketje door Engeland wordt gesmokkeld en in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase vermist raakt.
Het pakketje is zo ontzettend veel geld waard dat er chaos en paniek uitbreekt, en al snel vallen er slachtoffers – zelfs iemand die heel dicht bij de groep oude speurneuzen staat. Elizabeth, Ron, Joyce en Ibrahim worden tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstander ooit. Een moordenaar is op weg naar hen, en alles draait om de vraag: wie is de laatste duivel die sterft?

Ik zie je – Yrsa Sigurdardottir (14 september)

Op een koude winteravond klopt een verontruste buurman aan bij een huis aan het afgelegen fjord Hvalfjörđur. Hij heeft al meer dan een week niets gezien of gehoord van het gezin dat daar woont, telefoontjes worden niet beantwoord. Zijn angst wordt werkelijkheid als hij de deur weet te openen en binnen een gruwelijk tafereel aantreft.
Politieman Týr en forensisch patholoog Idunn leiden het onderzoek naar de moord op de gezinsleden, waarbij al snel duidelijk wordt dat de familie vreselijke geheimen met zich meedroeg. Met hulp van de jonge politievrouw Karólina wordt een doos van Pandora geopend, die hen ook confronteert met zaken uit hun eigen verleden.

Fatale prikkels – Sterre Carron (15 september)

Op een noodlottige nacht ontdekt Marthe het levenloze lichaam van haar vriend. Werd een spelletje soloseks hem fataal of schuilen er duistere geheimen? In paniek zoekt ze koortsachtig naar haar dochtertjes, maar haar speurtocht wordt abrupt verstoord door een vreemde man op de trap. Kan ze tijdig hulp inroepen of wordt ze zelf een weerloze prooi? Rani Diaz en haar toegewijde team worden op de zaak gezet. Wat ze aantreffen op de plaats delict tart alle verbeelding. Wanneer de eigenaar van een massagesalon op beestachtige wijze wordt vermoord, is het hek helemaal van de dam. Terwijl het aantal slachtoffers blijft toenemen, rijst de vraag: zijn de getroffenen willekeurig gekozen, of is er een sinistere connectie die hen verbindt? In een jachtige race tegen de klok zoeken de inspecteurs naar een verband. Slagen ze erin om deze gewelddadige dader te stoppen, of blijft hij of zij ongrijpbaar? Terwijl het team dieper in de zaak duikt, komen ze zelf zwaar onder vuur te liggen. 

Het perfecte huwelijk – Anna Ekberg (18 september)

Christian en Leonora zouden gelukkig moeten zijn. Ze hebben een droomhuis met uitzicht op de fjorden en een zoon die gezond is verklaard na een lang ziekbed. Maar ze hebben ook geheimen. Rancune, eenzaamheid en onvervulde verlangens maken hun huwelijk kapot.

Als Leonora haar man betrapt met een andere vrouw, stelt ze hem een ultimatum: hij verbreekt de affaire, of zij geeft hem aan bij de politie. Want Leonora weet hoe Christian de peperdure behandeling van hun zoon heeft betaald. Christian ziet nog maar één uitweg: hij moet van Leonora af. En dus stapt hij in zijn busje, rijdt naar haar vaste hardlooproute en rijdt haar dood. Maar als Christian trillend van schok thuiskomt, zit Leonora gewoon op de bank. Wie heeft hij zojuist aangereden? En wat gebeurt er als zijn vrouw erachter komt wat hij van plan was? Eén ding is duidelijk: niets kan hem voorbereiden op de hel die op het punt staat los te barsten.

Onheilspad – Vera van Beers (29 september)

Na een gezellig festival besluiten vier vriendinnen een kortere route naar huis te nemen. Maar op het stille bospad doemt ineens een auto voor hen op. Ze kunnen er niet langs en besluiten een kijkje te nemen. Dan doen ze een schokkende ontdekking.

Eenmaal thuis denken ze veilig te zijn, maar niets blijkt minder waar. De gebeurtenis uit het bos blijft hen achtervolgen en dwingt hen een groot geheim te bewaren. Is hun vriendschap hiertegen bestand?

Wie zwijgt – Liz Ouwens (29 september)

Ida heeft in haar jeugd in een opvanghuis gezeten voor ongehuwde moeders. Dat heeft ze nooit aan iemand verteld, maar nu ze ouder wordt, leeft ze steeds meer in het verleden. Dan steekt Ida iemand neer. Wat is er al die jaren geleden gebeurd?

Het jaar rond – Cathy Bramley (27 september)

Op de vlucht voor haar verleden komt de achtentwintigjarige Tilly Parker terecht in het kleine dorpje Kingsfield, waar ze hoopt haar leven in rust en vrede opnieuw te kunnen opbouwen. Als ze een moestuintje neemt bij de plaatselijke volkstuinen aan Ivy Lane komt ze er al snel achter dat dat niet zo makkelijk zal zijn. De andere tuiniers willen maar al te graag vrienden worden met Tilly en blijven haar uitnodigen voor plaatselijke evenementen. Zal het Tilly lukken zich afzijdig te houden of weten de dorpsbewoners haar hart te veroveren?

Leave a Reply

  • (not be published)